V osmi epizodi Portal100 intervjuja sem imel priložnost govoriti z Zmagom Jelinčičem, ustanoviteljem Slovenske nacionalne stranke, ki je znan po svoji kontroverzni in neposredni komunikaciji. V tem pogovoru sva se dotaknila številnih perečih tem, od politike do osebnih interesov.

Zmago Jelinčič in Miha Srebrnjak stojita skupaj na prostem med intervjujem. Zmago Jelinčič ima roko na Mihovem ramenu, oba sta oblečena v priložnostna oblačila.

Zmago je javnosti poznan predvsem po njegovi neposredni in direktni komunikaciji, nič drugačen pa ni bil v tem intervjuju. Poleg tega, da je strasten zbiratelj starih bankovcev, vrednostnih in finančnih dokumentov ter orožja, je bil včasih tudi baletni plesalec. Napisal je 12 knjig, ima licenco za športnega pilota ter funkcijo častnega predsednika Letalske zveze Slovenije. Prav tako je magistriral na akademiji za diplomacijo in varnostne vede v Beogradu.

Politična pot

Zmago je opisal svojo politično pot kot zelo pestro. Od začetka svoje kariere so ga tako levi kot desni poskušali vreči iz parlamenta, saj nobenemu ni bilo všeč, ko jim je nastavil ogledalo in povedal, kaj je narobe. Poudaril je, da imamo zdaj v parlamentu “totalno sranje oz. gnojišče prve vrste.”

Trenutna politika v Sloveniji

Glede delovanja trenutne politike v Sloveniji je Zmago dejal: “V nobeni afriški državi ni takega sranja, kot je zdaj v Sloveniji.” Ta močna izjava odraža njegovo nezadovoljstvo s trenutnim stanjem in njegovo prepričanje, da bi morala politika biti bolj transparentna in učinkovita.

Migrantska kriza

Zmago je bil kritičen do vlade in njihovih odločitev glede migrantske krize. Poudaril je, da Slovenija nikoli ni imela nobene kolonije v Afriki, kljub temu pa je naša vlada podpisala, da bo solidarnostno sprejemala migrante.

LGBT tematika

Dotaknila sva se tudi LGBT tematike. Zmago je poudaril, da obstajata samo dva spola – moški in ženska. Povsem se strinja s politiko Rusije, kjer je Putin prepovedal vse aktivnosti vezane na LGBT. “Prava družina sta oče, mama in otrok,” je zaključil.

Vabljeni k poslušanju celotnega intervjuja, kjer Zmago Jelinčič razkriva še več o svojih stališčih glede aktualnih tem ter deli vpoglede v svojo pestro življenjsko in politično pot!

Vsi intervjuji so za poslušanje na voljo v aplikacijahSpotifyApple PodcastsDeezerYoutubein se lahko na njih tudi naročite.

Deli članek