Lidl Slovenija je kot prvi trgovec podprl EU kartico ugodnosti za invalide.

EU kartica ugodnosti za invalide

EU kartica ugodnosti za invalide omogoča invalidom, da uveljavljajo popust pri različnih ponudnikih po Sloveniji in še v 8 državah po Evropi. . Lidl Slovenija pa bo kot prvi trgovec v Sloveniji omogočil, da bodo invalidi z EU kartico ugodnosti za invalide v njihovih trgovinah kupovali ceneje.

Ob predložitvi osebne EU kartice ugodnosti za invalide bodo 15. v mesecu (v primeru praznikov pa en dan prej) nudili 10 % popust na nakup. Pri Lidlu Slovenija so ob tem zapisali še “Verjamemo, da bomo s pozitivnim zgledom spodbudili tudi mnoga druga podjetja iz Slovenije in tujine, da se bodo pridružila projektu EU kartice ugodnosti za invalide in s tem »Vseslovenski akciji ozaveščanja o socialnem vključevanju invalidov«. “.

EU kartico ugodnosti invalidi na upravnih enotah lahko prejmejo brezplačno. Omenjena kartica je trenutno prisotna v Sloveniji in še osmih državah Evropske unije in bo v prihodnje postala obvezna za vse države članice. V Sloveniji sta partnerja projekta Nacionalni svet invalidskih organizacij Slovenije (NSIOS) in Urbanistični inštitut ob podpori Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Deli članek