Manca Špik in Kvatropirci so ponovno združili moči. Po skladbi Pesem, ki so jo leta 2016 predstavili na Melodijah morja in sonca, danes v svet pošiljajo nov duet z naslovom Če verjameš v ljudi.

Manca Špik in Kvatropirci - Če verjameš v ljudi
(Foto: NeoVisuals)

Po osmih letih je čas za novo sodelovanje

Po uspešnem sodelovanju, ko so leta 2016 na Melodijah morja in sonca s skladbo Pesem prejeli največ glasov obiskovalcev Avditorija Portorož in največ telefonskih glasov, danes Kvatropirci in Manca Špik predstavljajo čudovito čutno balado z naslovom Če verjameš v ljudi. “Skladbo sem napisala zase, vendar mi je bilo po poslušanju prvega demo posnetka takoj jasno, da pesem kar kliče po duetu. Med mano in Kvatropirci je zelo posebna energija in težko je to opisati z besedami … Pa tudi zdi se mi, da se naši vokali tako lepo zlijejo v celoto in zato bi lahko rekla, da nam je to sodelovanje vsem pisano na kožo,” pove Manca, ki je tudi avtorica melodije. Pod besedilo pa se podpisuje Mančin dober prijatelj Rok Lunaček.

Podatki o skladbi in videospotu:

Glasba: Manca Špik
Besedilo: Rok Lunaček
Aranžma in produkcija: Krešimir Tomec
Mix: Krešimir Tomec, Samo Kališnik
Videospot: NeoVisuals

Manca Špik in Kvatropirci - Če verjameš v ljudi
(Foto: NeoVisuals)

“Verjamemo v dobre ljudi”

Njihova zadnja Pesem je sedaj že ponarodela in brezčasna, Manca in Kvatropirci pa verjamejo, da se bo tudi nova skladba poslušalcem zapisala v spomin. “Prav takšno sporočilo, kot ga nosi ta skladba, smo že dlje časa iskali zase, zato smo se na Mančino povabilo k sodelovanju z veseljem odzvali,” razlagajo Kvatropirci in dodajo: “Živimo v svetu, ko so pristni odnosi redki. Vedno bolj so pomembni virtualni odnosi, telefoni, ritem življenja nas enostavno prehiteva, družbena omrežja postavljajo smernice in ustvarjajo navidezna tekmovanja med nami. Ne ukvarjajmo se več s tem, kdo od nas je boljši, kdo ima več … Pomagajmo si, bodimo iskreni in predvsem namenimo pomoč tistim, ki jo najbolj potrebujejo. Včasih lahko samo z nasmehom nekomu polepšamo dan. Bodimo dobri ljudje in iščimo dobro tudi v drugih,” povedo Kvatropirci. Manca pa še zaključi: “Naj pesem govori sama zase. Prisluhnite ji in razmislite, kdaj ste nazadnje odprli srce drugemu, lahko tudi mimoidočemu? Mogoče je prav danes čas za spremembo.”

Videospot za pesem so posneli na ljubljanskih strehah in ulicah, idealnih lokacijah, da njihove verze ponesejo daleč, tja med oblake!

Deli članek