V dinamičnem svetu rock glasbe se skupina Don Allen z novo skladbo podaja na navdihujočo pustolovščino, ki bo poslušalce popeljala naravnost v srce Nashvillea, epicentra rock’n’rolla in glasbenega ustvarjanja v ZDA. Z enosmerno karto v roki, skupina raziskuje mesto, ki je sinonim za neskončne sanje o slavi, ljubezni, viskiju in življenju, ki ga ritmično določa rock glasba. Nashville, imenovan tudi “Music City”, je za skupino Don Allen več kot le destinacija; je obljuba o izpolnitvi najglobljih glasbenih želja in strasti. V novi skladbi omenjeno mesto praznujejo skozi besede in melodije, ki odsevajo bogato zgodovino rock’n’rolla, lepoto Nashvilskih deklet, legendarni viski ter ulice, ki so dom glasbene umetnosti.

Don Allen - Streets of Nashville
(Foto: osebni arhiv izvajalca)

Nova skladba odseva čustva in vizije, ki so jih fantje zbrali skozi leta ustvarjanja in izvajanja. Z besedami skupine: “Nashville ni le geografska lokacija, je duhovna domovina vsakega rokerja, kjer glasba ne pomeni le kariere, temveč je tkanina vsakdanjega življenja. Tu se življenje prepleta z glasbo v nešteto glasbenih trgovinah, barčkih, ki v resnici služijo kot rock’n’roll klubi, in neumorni živi glasbi, ki odzvanja vsak dan, vsako uro.” V tretji skladbi, ki jo skupina predstavlja javnosti, se vračajo k zvoku zlatih časov rock’n’rolla 80-ih let.

Namen skladbe je bil ustvariti nekaj, kar bi poslušalcu dalo občutek pristnosti in časovne umestitve, kot da bi bil del te zgodovinske glasbene ere, opazoval Nashville s kitaro Gibson in kozarcem Jacka na znamenitem Broadway Streetu.
Za razliko od preteklih projektov, ki so jih Don Allen ustvarjali v prestižnih londonskih studiih, tokrat skupina stavi na lastno audio produkcijo, kar dodaja nov sloj avtentičnosti in osebnega pridiha njihovi glasbi. Videospot za skladbo je bil posnet med živim nastopom, kar poudarja prepričanje skupine, da je prava energija in duša skladbe najbolje ujeta v surovosti in neposrednosti nastopa v živo.

Don Allen s tem projektom ne le praznujejo Nashville in njegovo neprecenljivo vlogo v svetu glasbe, ampak tudi vabijo poslušalce, da se pridružijo njihovi poti v srce rock’n’rolla z enosmerno vozovnico, ki obljublja ne le potovanje skozi prostor, ampak tudi čas. Naj vas zapeljejo ritmi prižganih kitar, zapeljive melodije starih hammond orgel in energija, ki lahko obudi zlate čase rock glasbe.

Deli članek