Po petmesečnem premoru se oddaja Radio Ga Ga v petek, 9. februarja, znova vrača na Prvi program Radia Slovenija. Redno jo bodo ustvarjali Tilen Artač, Jure Mastnak, Aleksander Pozvek in Renato Vindiš, kot scenarist se bo priključil Igor Bračič.

Radio Ga Ga
(Foto: RTV SLO/Adrian Pregelj)

Novi liki. Novi koncepti. Nove ideje.

Kultna oddaja Radio Ga Ga je že več kot 30 let pred radijske sprejemnike vabila poslušalke in poslušalce, ki jim je bila blizu radijska satira, obenem pa je vzgojila številne posnemovalce in satirike ter hkrati odprla vrata slovenskemu radijskemu humorju.

Po nenadni smrti idejne vodje in vodilnega člana ekipe, Saša Hribarja, si je ekipa vzela nekajmesečni premor, zdaj pa »nova generacija« prevzema radijsko satiro v svoje roke. »Veš, da je občutek pravi, da se mora oddaja nadaljevati,« pravi Tilen Artač.

Obljubljajo nekaj sprememb in malo drugačen koncept, a osnova, torej da ustvarjajo satiro na aktualno družbeno-politično dogajanje, verodostojne like in kakovosten humor, ostaja enaka. »Nov koncept bomo zapeljali na način, da bomo imeli različne rubrike, teren, vmes bo tudi nekaj glasbe. Še vedno bo oddaja pestra, zanimiva in seveda zabavna,« zagotavlja Tilen Artač. »Največja prednost oddaje Radio Ga Ga je bila in bo to, da se ustvarjajo res unikatne imitacije. Ustvarili so se liki, ki so bili celo boljši od realnih ljudi,« še dodaja.

»Največje unikatnosti Radia Ga Ga ni več. To je bil Sašo. Zato je treba tudi malo spremenit koncept, malo manj bo improvizacije in malo več pripravljenega,« pa ob tem dodaja Aleksander Pozvek.

Danijel Poslek, odgovorni urednik Prvega programa Radia Slovenija pa je dejal »Oddaja Radio Ga Ga ima v slovenskem medijskem prostoru kultni status. Tudi zato smo si pri snovanju njenega nadaljevanja vzeli nekaj več časa, toliko bolj pa me zdaj veseli dejstvo, da se po petih mesecih vrača v eter Prvega programa Radia Slovenija. Petkovi dopoldnevi bodo tako spet v znamenju satire in kritičnega pretresanja družbenega vsakdana. Navdušenje in energija izjemnih ustvarjalcev pa sta hkrati odličen obet, da bomo priča vrhunskim imitacijam in satiričnim prigodam.«

Deli članek