V šesti epizodi Portal100 intervjuja sem gostil gospo Angelco Likovič, zagovornico tradicionalnih vrednot.

Angelca Likovič in Miha Srebrnjak

Angelca Likovič je bila učiteljica in ravnateljica, sicer pa smo jo lahko spremljali tudi kot komentatorko v resničnostnih šovih Kmetija, Big Brother in Gostilna išče šefa. Leta 2000 je bila državna sekretarka na ministrstvu za šolstvo, znanost in šport, leta 2017 pa je kandidirala za predsednico Republike Slovenije pri stranki Aleša Primca – Glas za otroke in družine.

V pogovoru je izpostavila, da so bili otroci včasih v šoli precej bolj pridni. V današnjih časih zelo pogreša ocenjevanje vedenja. Otroci imajo danes preveč pravic in premalo dolžnosti, starši pa otrokom preveč dovolijo. Otrokom je treba pravi čas postaviti meje, je še dejala.

Poleg tega je še poudarila pravilen odnos do dela, pravilni odnos do življenja, da ne delamo splave in da imamo zdravo družino. Zdrava oziroma popolna družina je tista, ki ima očeta, mamo in otroke. Razne LGBT skupnosti, ki se pojavljajo v teh časih so po njenem mnenju skregane z vsako zdravo pametjo. Od nekdaj sta bila dva spola – moški in ženska. LGBT dela zelo veliko sramoto.

Če jo resničnostni šovi ne zanimajo več, pa še vedno spremlja dogajanje v politiki. Povedala je, kaj si misli o trenutni vladi Roberta Goloba in kaj bi bilo potrebno spremeniti, da bi se stanje v državi izboljšalo.

Med drugim pa bo Angelca letos obeleževala okroglo obletnico, spregovorila pa sva tudi o njeni znameniti potički. Več pa v intervjuju!

Vsi intervjuji so za poslušanje na voljo v aplikacijahSpotifyApple PodcastsDeezerGoogle podcastsin se lahko na njih tudi naročite.

Deli članek