Radio 1 in DM, skupaj s poslušalci so tudi letos pomagali družinam v stiski. Tokrat so organizirali 28-urni dobrodelni Zahvalaton z namenom, da se zahvalijo vsem tistim, ki so letos že pomagali družinam, ki so jih prizadele avgustovske poplave. Dogajanje je že tredicionalno potekalo na mestnem trgu v Ljubljani, včeraj med 5. uro zjutrajn in danes do 9. ure zjutraj.

28-urni dobrodelni Zahvalaton
(Foto: Radio 1)

»Letos bomo zgodbo obrnili, slišali boste kup ljudi, ki smo jim pomagali, povedali bodo, kako so. Tukaj gre zahvala vsem vam, ki ste v dosedanjih akcijah že pomagali. Slišali boste, da je šla pomoč v prave roke in da ljudem to veliko pomeni in pomaga. Jaz verjamem, da se bo na koncu prav tako nekaj zbralo in razdelilo. To bo 28 ur zabavne zahvale,« je pred začetkom Zahvalatona povedal Avdič.

Sicer pa je namen Zahvalatona ostal enak kot je bilo na preteklih dobrodelnih maratonih – zbiranje denarne pomoči za družine v stiski. Letos se je zbralo 518.372,65 €, z vsemi organiziranimi dobrodelnimi akcijami pa je bilo v letu 2023 zbranih neverjetnih 7.786.120,20 €.

Kongresni trg
(Foto: Darja Štravs Tisu)

Iz mestnega trga pa se je med 19. in 21. uro dogajanje preselilo na Kongresni trg, kjer so organizirali dobrodelni koncert z nastopajočimi: Alya, Rok’n’band, Žan Serčič, Nika Zorjan, BQL, Polkaholiki in Magnifico, na odru pa se jim je pridružila tudi ekipa Radia 1.

Gostov pa ni manjkalo niti v studiu na Mestnem trgu. Obiskali so jih številni znani obrazi: Petra Krčmar, Fehtarji, Gregor Trebušak, Uroš Slak, Challe Salle, Luka Jezeršek Martin Golob in ostali.

Deli članek