Ansambel Galama se tokrat predstavlja z novim, čustvenim valčkom,
Svet drugje.

Ansambel Galama - Svet drugje 1

Skladba govori o razhodu para z vidika fanta. Zaveda se, da je za prepir in razhod kriv sam. S pesmijo predstavi zadnji večer s punco, ki jo je imel neizmerno rad, vendar ve, da ji je dal premalo ljubezni. Da ji vedeti, da jo bo ne glede na vse, čakal do konca življenja.

Valček ima tudi poseben pridih, saj je poleg harmonike, kitare in basa, slišati v pesmi tudi violino, katero je izjemno odigrala Eva Gorup.

Besedilo, melodijo in aranžma je prispeval Alen Klepčar. Končno audio podobo je pesem dobila v studiu DON ALLEN, izdana pa je pri založbi Trstenjak.

Ansambel Galama - Svet drugje 2

“Mi smo neizmerno veseli in ponosni na to pesem. Prvič smo šli korak dlje in v pesem dodali tudi violino in res komaj čakali, da pesem predamo javnosti. Želimo si, da se pesem dotakne vseh ljudi in, da se morda kdo v njej tudi najde. V letu 2024 vam želimo vse dobro, največ pa zdravja. Vaši Galamovci.” pravijo fantje iz ansambla Galama.

Videospot je posnel Timi Krhlanko, snemanje pa je potekalo v občini
Rače-Fram, natančneje v vinoteki. Odlično vlogo punce, je odigrala Nuša Žižek.

O Ansamblu Galama

Miha Mohorko, Klemen Smogavec, Miha Kropec in Filip Frešer so štirje mladi fantje, ki sestavljajo Ansambel Galama. Zase pravijo, da so si v prostem času (ko ne igrajo glasbo) med seboj zelo različni, tako vizualno, kot karakterno, ampak strast, ki jo gojijo do glasbe, je enotna.
Najstarejši član ansambla je Miha Mohorko, ki poje drugi bas v ansamblu in igra na klaviature. V prostem času igra tudi harmoniko, sprehaja psa, še posebej rad pa ima kurentovanje, ki ga ne zamudi nobeno sezono. Kitarist in vokalist drugega tenorja v ansamblu je Klemen Smogavec, ki ob jutrih in večerih skrbi za živali na kmetiji, njegov hobi pa je izdelovanje izdelkov iz lesa. Filip Frešer, najmlajši član, v ansamblu igra bariton in bas kitaro, zraven pa poje prvi bas. V prostem času rad igra odbojko in nogomet, igrati pa zna tudi harmoniko. Ansambel Galama pa vodi mlad in zagnan harmonikaš Miha Kropec, ki poje prvi tenor v ansamblu. Veščine in spretnosti igranja na harmoniko rad predaja ostalim, znajde pa se tudi ob bobnih. V prostem času rekreativno trenira tudi boks.
Z vajami so začeli leta 2016, sprva so bili trije – Klemen Smogavec, Miha Kropec in nekdanji basist. Slednji je kasneje imel druge načrte za življenje, zato so se sporazumno razšli. Klemen in Miha sta nato v srednji šoli spoznala današnjega basista Filipa, v začetku leta 2018 pa se jim je pridružil pevec Miha Mohorko in takrat so začeli skupaj ustvarjati kot Ansambel Galama.

Deli članek