V tokratnem intervjuju je moj gost Franci Kek – igralec, scenarist, režiser, sicer pa je bil tudi politik in športnik.

Franci Kek in Miha Srebrnjak

Na samem začetku sva spregovorila o seriji Za hribom, ki jo lahko spremljamo na storitvi Voyo. Kot je dejal, so serijo snemali leta 2021 in 2022. Snemanja so potekala šest dni na teden, od 7 ure zjutraj do 7 ure zvečer, skupaj kar 8 mesecev. Sicer ne rad prizna, da je moral sam popravljati ostale igralce pri uporabi »podgurske« dolenjščine. Sam seveda z dolenjskim narečjem ni imel težav, saj prihaja iz teh koncev.

Nekoliko starejše generacije se zagotovo spomnite festivala Rock Otočec. Tega sta skupaj z Marjanom Pernarjem obudila leta 1997, saj sta dva festivala potekala že prej – prvi leta1976 in drugi leta 1983. Namen dogodka je bil, kot preprosto pove Franci »imeti se fajn«. Program je potekal od 9. ure zjutraj do 7. ure zjutraj naslednjega dne, saj niso gledali samo na to, kdo bo nastopal na odru, vendar so potekale tudi druge aktivnosti v sklopu tega festivala. Okoli leta 2000 je bil Rock Otočec največji festival na področju držav bivše Jugoslavije.

Kar pa se tiče skritih kamer pa Franci pravi, da ima težave predvsem s svojo prepoznavnostjo. Včasih snemajo tudi 4 ure, saj ga ljudje prepoznajo kdo je in ugotovijo, da gre za skrito kamero. Kot je še dodal, ga prepoznajo predvsem starejše generacije, mlajše nekoliko manj, saj tudi televizijo gledajo manj.

Pred snemanjem intervjuja sem od nekoga dobil vprašanje, zakaj Franci ni več govorec na košarkarskih tekmah Krke. Na to in še na ostala vprašanja mi je odgovoril v intervjuju, zato vas vabim, da najinemu pogovoru prisluhnete spodaj!

Vsi intervjuji so za poslušanje na voljo v aplikacijahSpotifyApple PodcastsDeezerGoogle podcastsin se lahko na njih tudi naročite.

Deli članek