Tomaž Gorec je popotnik, podjetnik, Youtuber, nekoliko starejše generacije pa se ga morda spomnite po eni izmed najbolj prepoznavnih diskotek v Sloveniji – Diskoteka Africa Trebnje.

Tomaž Gorec

V intervjuju sva se dotaknila njegove diskoteke – od nastanka, do delovanja in na koncu še propada le-te. Povedal je, da je želel v tistih časih pred ženskami izpasti frajer, diskoteka pa se mu je zdela enkratna priložnost. Kot je še dodal, je moral biti malo »neumen«, da je šel v ta posel. Spraševal se je predvsem, kako bo poplačal vse kredite in če bo na koncu diskoteka naredila dovolj prometa.

Tomaž pravi, da se ima za vztrajnega. Čeprav se mu posel z diskoteko na koncu ni izšel, je iskal nove priložnosti. Kupil je stroj za tisk in začel tiskati, slednje je počel že v času diskoteke, saj se je oglaševal s pomočjo letakov. Ker je veliko tiskal na kuverte, je dobil idejo, da začne uvažati kuverte. Vendar se je zalomilo tudi pri slednjem.

Najbolj se mu je izšel posel s prodajo baterij za telefone. Kot pravi, so jih v tistih časih prodali tudi do tisoč baterij na mesec in jim je prodaja prinesla ogromne dobičke, vse dokler jih niso začeli prodajati večji trgovci. Takrat pa je začel prodajati tudi kartuše za tiskalnike, računalniško opremo ter se ukvarjati z optimizacijo spletnih strani. Začel je pisati tudi svojspletni blog,vse to pa počne še danes.

Na koncu pa sva se dotaknila še njegovih potovanj. Obiskal je že mnogo držav – od Ukrajine, Irana, Turčije in Pakistana. Za moj intervju pa je ekskluzivno izdal še skrivnostni projekt, kam si želi odpotovati 1. aprila leta 2025 z avtomobilom izTrebnjega. Naj dodam, da je za mene ideja res neverjetna, a ob njegovem vztrajanju izvedljiva, za uresničitev projekta pa išče še dve ali tri osebe. Pravi, da uživa vsako sekundo, ko potuje. Iz potovanj pa je prirasla ideja, da Tomaž postane Youtuber. Svoje utrinke zelo rad objavlja na svojem youtube kanalu in kot pravi, so med ljudmi zelo priljubljeni. Sicer pa objavi tudi kakšen podjetniški nasvet ali deli kakšno zanimivo zgodbo iz svojega življenja.

Vabim vas, da celotnemu intervjuju prisluhnete spodaj!

Vsi intervjuji so za poslušanje na voljo v aplikacijahSpotifyApple PodcastsDeezerGoogle podcastsin se lahko na njih tudi naročite.

Deli članek