Ansambel Valovi se od poletja poslavljajo s polko, ki nosi zanimivo zgodbo.

Ansambel Valovi - Šilce

Skladba Šilce, govori o fantu, ki hrepeni po ljubezni in uživa v trenutkih zabave. Je pesem, ki poudarja majhne užitke in dviguje razpoloženje. S svojimi slikovitimi opisi in rahlo pikantnim besedilom prinaša razigrano in nekoliko provokativno vzdušje.

VALOVI z novo polko obljubljajo zabavno in razigrano glasbeno doživetje, ki bo zagotovo dvignilo razpoloženje vsem ljubiteljem domače glasbe.

Člani ansambla dodajajo: “Ob snemanju spota smo izredno uživali, se veliko presmejali, kar je vidno tudi na posnetkih. Velika zahvala gre tudi vsem igralcem, ki so odlično oddelali svoje delo. Seveda pa videospot pomeni bore malo, če ga, tako kot pesem, ne sprejme publika. Mi smo svoje naredili, sedaj pa čakamo kako se bodo odzvali poslušalci.”

Pesem je plod sodelovanja dveh, že pri nas uveljavljenih glasbenikov. Za besedilo je poskrbel Rok Lunaček, melodijo pa je prispeval Miha Lesjak. Videospot za polko ŠILCE, je posnel Jaka Kniplič, znan po svoji dobri volji, profesionalnosti in po tem, da snemanje nikoli ni dolgočasno. Glasbeni izdelek so posneli v studiu Fink, pod taktirko legendarnega Petra Finka.

Ansambel Valovi deluje od leta 2017 in prihaja iz Dobrne. Izvajajo narodno in narodno-zabavno glasbo. Člani so: Blaž Verboten, Nejc Javornik, Rok Gajšek, Matija Miheljak in Aljaž Čerenak. Videvali smo jih že v televizijskih oddajah, na festivalskih odrih, poslušali po raznih radijskih frekvencah, ter plesali pod odrom na njihovih igranjih. V preteklosti pa so že posneli nekaj lastnih skladb in priredb: Veselička, Tetka povejte, Tja v gore grem, V najinih srcih sonce sije, Ljubica, Čas, Vračam se domov, Jelen z imenom Rudi, Vanilijev sladoled, Rad bi razvajal te, itd.

Deli članek