Člani Ansambla Unikat med poslušalce pošiljajo čutno balado z naslovom “Bilo je lepo”, ki je začetek novega prijateljstva in glasbenega sodelovanja z vrhunskim ustvarjalcem besedil in melodij – Rokom Lunačkom.

Ansambel Unikat - Bilo je lepo
(Foto: Luka Blatnik)

Prvi, a zagotovo ne zadnji skupni izdelek

Ansambel Unikat, ki ljubitelje slovenske glasbe navdušuje že 23 let, tokrat predstavlja balado Bilo je lepo. “Nežna, čutna, a hkrati močna – to je naša nova pesem BILO JE LEPO. Mi verjamemo vanjo od prve do zadnje note, od prve do zadnje besede … Želimo si, da jo začutite tudi vi,” so o pesmi povedali Unikatovci, ki so sicer znani po valčkih. Tokrat je bil čas za balado, ki jim je, kot pravijo, pisana na kožo.
Besedilo je ljubezensko, z žalostnim pridihom. Govori o razhajanju in bolečinah, ki jih razhod prinese, ter o ljudeh, ki s vpletanjem in komentarji dodajajo sol na rano tistih dveh, ki se razhajata. S pesmijo želimo sporočiti, da naj se ljudje ukvarjamo sami s sabo – s svojim življenjem in da naj pustijo življenje drugih pri miru. Pomembno je, da si pomagamo, da se ob težkih trenutkih podpiramo, ne pa da širimo nepotrebne komentarje in govorice,” še dodajo.

Pevec Matic Supovec navduševal v šovu “Znan obraz ima svoj glas”

Pevca Matic Supovec in Andreja Črešnar sta s svojim vokalom prepoznaven glas Ansambla Unikat. Skupaj z Davorjem Pušnikom, ki je vodja ansambla, Andrejem Slugo ter Bojanom Kenejem, so kot ena velika družina in najbrž je tudi to eden od razlogov, da že celih 23 let uspešno peljejo zgodbo ansambla Unikat. “Vsak zase je edinstven, unikaten in to nas povezuje v močno celoto – smo kot druga družina,” povedo. Spomnimo, da pevec Matic Supovec gledalce preko malih ekranov navduševal v šovu “Znan obraz ima svoj glas”.

Podatki o skladbi in videospotu:

Glasba: Rok Lunaček
Besedilo: Rok Lunaček
Aranžma: Matic Supovec
Posneto v: Studio Zibelnik – Aleš Zibelnik
Videoprodukcija: Luka Blatnik

Spot posneli na Nanosu

Unikatovci so videospot posneli na čudoviti kraški planoti – na Nanosu.
“Pot na Nanos je bila zelo zanimiva, saj do vrha vodijo zelo kolovozne poti, vmes ostaneš brez signala, tako, da je bila pot do vrha res pestra – skoraj smo se izgubili (smeh). Ko smo prišli na vrh pa je bil razgled res filmski, ker pa je bil dan zelo lep, na vrhu nismo bili sami. Bilo je ogromno padalcev, zato je moral snemalec zelo paziti, da nas ni bilo v kadru več (smeh), so o snemalnem dnevu povedali člani Ansambla Unikat.

Deli članek