Mednarodna telekomunikacijska skupina A1 Telekom Austria Group in Netflix sta podpisala pogodbo o večletnem medsebojnem sodelovanju.

A1 Netflix

To pomeni, da bo pretočna storitev videa na zahtevo Netflix v prihodnje kot del paketov televizije in interneta ali kot opcije v mobilnih paketih na voljo tudi pri operaterjih A1. Avstrijski A1 je Netflix v svojih paketih že dobil, Slovenija pa prihaja na vrsto spomladi prihodnje leto.

Vsebine iz Netflixa bo tako mogoče spremljati na Xplore TV komunikatorju, poleg dostopa preko spletne strani ali mobilne aplikacije oziroma aplikacije za televizijo. Mesečno naročnino pa bo v tem primeru zaračunaval operater.

»Pretočniki so za večino uporabnikov A1 najpomembnejša vsebina na internetu. Skupina A1 bo na šestih trgih obogatila ponudbo z Netflixom, najprej v Avstriji in nato še v Bolgariji, na Hrvaškem, v Severni Makedoniji, Srbiji in Sloveniji,« so zapisali v sporočilu za javnost.

Glavni izvršni direktor skupine A1 Alejandro Plater je ob tem dejal: »Vedno stremimo k združevanju najbolj zaželenih storitev in naše ponudbe. Z vključitvijo Netflixa smo še enkrat več najbolj zanimiv operater tako za naročnike kot za partnerje, ki želijo z nami sklepati dolgoročne dogovore.«

Maja Porczyńska, vodja partnerstev in razvoja poslovanja v srednji in vzhodni Evropi pri Netflixu pa je dodala: »Zadovoljni smo, da vstopamo v novo partnerstvo s Skupino A1 v Avstriji in kmalu še drugih državah v regiji. S tem bodo naročniki A1 imeli še lažji dostop do Netflixa in vsebin, ki jih prinaša.«

Deli članek