Ansambel Galama se po dobrem letu ponovno predstavlja z avtorsko skladbo, ki nosi naslov Vonj dežja.

Ansambel Galama - Vonj dežja 1

Jagoda, Jočem zazrt v zvezde, Moja klepetulja, Pojdi z mano dekle in Hangover baby so njihove dosedanje skladbe. K tej zbirki sedaj prilagajo še pesem Vonj dežja.
Pesem je izpoved mladega fanta, ki se spominja svoje prve ljubezni pri 19-ih letih. Svojo ljubezen zelo pogreša in si želi njene vrnitve, vendar se to ne zgodi. Ostanejo le spomini.

Avtor skladbe Alen Klepčar svojo pot do končnega izdelka opisuje takole: “Vonj dežja je pesem, ki je dejansko nastala spomladi, ko je zapadel dež in sem bil v ustvarjalnem procesu. Ker sem glasbeni umetnik, je že vonj dežja prebudil v meni neke emocije, ki so bile navdih za novo glasbeno zgodbo.”

Besedilo, glasbo in aranžma je pripravil Alen Klepčar. Skladba je dobila končno audio podobo v njegovem DON ALLEN recording studiu, izdana pa je pri založbi Trstenjak.

“Z ansamblom smo trenutno na točki, ko res zelo delamo. Vsak vikend igramo po celi Sloveniji, od rojstnih dnevov, porok, veselic, klubov, otvoritev, skratka dela nam ne zmanjka. Našim poslušalcem bomo v prihodnje ponudili še ogromno lepih novih pesmi, katere že pridno snemamo in pripravljamo za izdajo. Do konca leta obljubljamo še vsaj en nov valček.” pravi Miha Kropec, vodja ansambla.

Ansambel Galama - Vonj dežja 2

Videospot je posnel Timi Krhlanko, snemalo pa se je na čudoviti turistični kmetiji Uranjek pri Baronu. V videospotu se pojavi gospodična Kaja Senegačnik, ki je odlično opravila svojo nalogo.

Kdo so člani Ansambla Galama?

Miha Mohorko, Klemen Smogavec, Miha Kropec in Filip Frešer so štirje mladi fantje, ki sestavljajo Ansambel Galama. Zase pravijo, da so si v prostem času (ko ne igrajo glasbo) med seboj zelo različni, tako vizualno, kot karakterno, ampak strast, ki jo gojijo do glasbe, je enotna.
Najstarejši član ansambla je Miha Mohorko, ki poje drugi bas v ansamblu in igra na klaviature. V prostem času igra tudi harmoniko, sprehaja psa, še posebej rad pa ima kurentovanje, ki ga ne zamudi nobeno sezono. Kitarist in vokalist drugega tenorja v ansamblu je Klemen Smogavec, ki ob jutrih in večerih skrbi za živali na kmetiji, njegov hobi pa je izdelovanje izdelkov iz lesa. Filip Frešer, najmlajši član, v ansamblu igra bariton in bas kitaro, zraven pa poje prvi bas. V prostem času rad igra odbojko in nogomet, igrati pa zna tudi harmoniko. Ansambel Galama pa vodi mlad in zagnan harmonikaš Miha Kropec, ki poje prvi tenor v ansamblu. Veščine in spretnosti igranja na harmoniko rad predaja ostalim, znajde pa se tudi ob bobnih. V prostem času rekreativno trenira tudi boks.
Z vajami so začeli leta 2016, sprva so bili trije – Klemen Smogavec, Miha Kropec in nekdanji basist. Slednji je kasneje imel druge načrte za življenje, zato so se sporazumno razšli. Klemen in Miha sta nato v srednji šoli spoznala današnjega basista Filipa, v začetku leta 2018 pa se jim je pridružil pevec Miha Mohorko in takrat so začeli skupaj ustvarjati kot Ansambel Galama.

Deli članek