Alen Vogrinec, ki se ga verjetno mnogi spominjate še iz oddaje Slovenija ima talent, se tokrat vrača med poslušalce s skladbo Ostario, posijedio.

Alen Vogrinec - Ostario, posijedio 1

Alen Vogrinec je glasbenik, ki največ nastopa v Sloveniji, vendar je že pobiral nagrade na festivalih izven naših meja. Leta 2010 je bil tudi finalist oddaje Slovenija ima talent.

“Ljudje se naj ob pesmi Ostario, posijedio ponovno zavejo, da je življenje kratko. Uživajmo trenutke, ter ohranimo lepe stike z ljudmi, da v starosti ne ostanemo sami.”, pravi izvajalec Alen.

Alen Vogrinec - Ostario, posijedio 2

Besedilo je napisal Ivan Palac, za melodijo in aranžma pa je poskrbel Marin Seko, član skupine Banana, zasedbe, ki na nastopih spremlja Dražena Zečiča. Skladba je bila posneta v MGS studio Zadar. Back vokale sta posnela Gordana Seko in Renato Babič.

Videospot je posnela videoprodukcija Limitless production.

Alen dodaja: “Ponovno pojem v hrvaškem jeziku, saj mi je ta jezik blizu, prav tako njihov glasbeni melos. Vseeno pa ob ustvarjanju tujih skladb ne pozabljam na slovenske oboževalce, ki me podpirajo že vrsto let. Lahko namignem, da bo naslednje leto izšla tudi skladba v slovenščini.”

Kdo je Alen Vogrinec?

Alen Vogrinec je rojen 22. decembra 1987 v Ljubljani, odraščal pa je v Kočevju, kjer živi še danes. Imel je težko otroštvo, saj je odraščal pri starih starših v revščini. Rad je prepeval od malih nog, pri 12-ih letih pa je začel prepevati v lokalih in na raznih zabavah ter tako finančno pomagal starim staršem. Že kot najstnik je posnel nekaj pesmi v hrvaškem jeziku, ki niso bile nikoli objavljene.
Slovenski javnosti je postal znan leta 2010, ko se je predstavil v šovu Slovenija ima talent ter si z avtorsko pesmijo Berač prislužil finale. Leta 2013 se je umaknil iz javnosti ter se posvetil družini, leta 2018 pa je postal ponovno aktiven. Posnel je kar nekaj pesmi, sodeloval v raznih projektih in duetih kot so: Usojena mi ni; Naj odide; Bog naj ti poplača, mati; Razvajenka; Nezaželjen otrok.
Leta 2018 je nastopil na prireditvi Moč glasbe nas združuje, kjer je spoznal priznanega producenta iz Dalmacije, Želimirja Škarpono, s katerim sta ustvarila pesmi Čekaj me, moja jube in Prijatelju moj. Leta 2019 je s pesmijo Čekaj me, moja jube nastopil na festivalu Melodije hrvatskog juga v Opuzenu ter osvojil 1. nagrado strokovne žirije. Leta 2020 je začel sodelovati z Marinom Sekom iz zadarske skupine Banana, ki sta ustvarila kar nekaj pesmi (Godine prolaze, Rulet sreče, Ti si sve što nisam bio ja, Pet godina, Što mi ljubav znači ter novo pesem Ostario, posijedio).
Leta 2020 se je ločil ter prenehal uporabljati ženin priimek Vesel, ki ga je spremljal 15 let.

Deli članek