Svetovna zvezda in vsestranska umetnica, legendarna ameriška punk rokerica Patti Smith, bo 5. oktobra nastopila v Novi Gorici, oder pa si bodo z njo delili tudi slovenski glasbeniki – skupina IMSET!

PattiSmith

“Upamo, da bo z nami delila kakšen nasvet”

“Nismo še dojeli, da si bomo oder delili s takšno legendo, je pa to brez dvoma lepo potrditev za naše delo. Bili smo izbrani med 70 izvajalci (tudi med bendi s tujine). Komaj čakamo, da “pripravimo” teren za Patti Smith, ker to se ti res ne zgodi vsak dan,” povedo fantje in še dodajo: ” Želimo si, da jo bomo v zaodrju lahko ujeli in jo prosili za kakšen nasvet, morda bo z nami celo delila kakšno zanimivo zgodbo, … No, tudi če bomo samo nazdravili na uspešen nastop bo več kot odlično.”

Imset
(Foto: Tara Kankaraš)

O skupini Imset

Imset je obetavna slovenska rock skupina, ki jo sestavljajo pevec Jaka Peterka, basist Jaka
Ažman, bobnar Blaž Horvat in kitarist Žiga Janežič. Leta 2018 je skupina izdala svoj prvi album
PERSONA, med njihove največje uspehe pa štejejo visoko uvrstitev na mednarodnem tekmovanju ISC (International Songwriting Contest), kjer so se izmed 26000 izvajalcev iz celega sveta povzpeli med prvih 10 v rock kategoriji s pesmijo “All The Same” po izboru komisije, ki so jo sestavljali tudi člani skupin Linkin Park in Coldplay. Znajdejo se tako na festivalnih (Castle, Gora Rocka, Škisova, …) kot
na klubskih odrih. Javnost skupino Imset pozna tudi po edinstvenem nastopu v času pandemije: člani skupine so pripeti z vrvjo s 70 metrov visokega stolpa v živo odigrali nastop.

Pred kratkim so posneli tudi skladbo BEL VOHUN, ki govori o odvisnosti:

Člani skupine Imset se nastopa v Novi Gorici neizmerno veselijo in pravijo, da se jim bo 5. oktober za vedno vtisnil v spomin.

Deli članek