Poharsko komedijo, prvi celovečerni film v sočnem pohorskem narečju spremlja tudi skladba zasedbe DUO SAJBERT z naslovom JAJ PA PJ.

Duo Sajbert

DUO SAJBERT je zasedba, ki jo sestavlja Domen Sajbert iz Oplotnice in Peter Mastnjak iz Vitanja. Peter Mastnjak je začel z igranjem v prvem ansamblu Pohorci, nato se je pridružil Vitezom Celjskim ter glasbeno pot nadaljeval do Pajdašov, zato je njegova kariera zelo bogata z nastopi tako doma kot v tujini. Sodeloval je tudi na različnih festivalih in glasbenih snemanjih, kot pomoč večim izvajalcem. Domen Sajbert je igral pri duo Vaginos in si v teh 11 letih nabiral izkušnje na različnih zabavah širom Slovenije, kjer je bila prisotna diatonična harmonika in velika mera humorja, kar še ohranja danes in to obljublja tudi v bodoče. Domnov vzornik je ljudski godec Tine Lesjak, Petrov vzornik je Janez Per na baritonu na bas kitari pa Anže Langus Petrović.

Kot duo SAJBERT igrata razne obletnice, zaključke, poroke … Veliko spremljava poroke samo čez dan in tudi po želji mladoporočencev še ohranjava in izvajava obred po starem običaju, kar je dandanes že redko.

O novi skladbi z zanimivim naslovom Jaj pa pj. Besedilo skladbe v pohorskem narečju je napisal Matej Trstenjak.
K izvirnemu besedilu je glasbo dodal Martin Juhart. Skladbo smo posneli v studio Rebulus, kjer je Tomaž Rebernak zaigral kitaro in poskrbel za končni zven skladbe.

Skladba govori o Pohorcu, ki kljub težkih časih še vedno uživa in si privošči nekaj dobrega za pod zob ter spije dobro pijačo z prijatelji. Pohorc si rad zapoje ter se ne sekira in pravi, da če je to kriza naj kar traja. Poslušalcem bo skladba zanimiva že predvsem zaradi narečja. Narečje je dar naših prednikov, in ga je treba ohranjati s ponosom.

Videospot je bil premierno predstavljen skupaj z novo Poharsko komedijo. Za oba krasna projekta je poskrbel režiser Andrej Pratnemer.

Deli članek