Omar Naber je eden izmed najboljših slovenskih vokalistov. Dvakratni predstavnik Slovenije na pesmi Evrovizije je prepoznaven po svojih energičnih nastopih, ki jih je v 18 letih nanizal že preko 1000. Ustvaril je tudi zavidljivo število hitov, danes pa predstavlja svojo novo pesem in videospot s katerim napoveduje veliki spektakel ob polnoletnosti svoje kariere.

Omar Naber - Spusti me 1
(Foto: Rok Deželak)

“Dovolj je kompromisov, čas je za novo ero”

Omar se vrača prerojen in z novim zagonom. Novo ero pa je nedolgo nazaj odprl s provokativno skladbo Posebn model, ki jo je predstavil s prav tako provokativnim videospotom, katerega si je že v prvih dneh izdaje ogledalo več kot 100 tisoč ljudi. Danes predstavlja novo pesem Spusti me, ki napoveduje novi album, ki prihaja še letos in katerega bodo obiskovalci koncerta v Cvetličarni lahko dodobra doživeli tudi v živo. Omar pravi, da novo obdobje zanj pomeni tudi konec sprejemanja kompromisov. Z vsemi dosežki in izkušnjami zadnjih osemnajstih let je tudi kot glasbenik postal, kot se sam pošali, polnoleten in čas je, da od tukaj naprej ustvarja in deluje le še tako, kot sam želi … To se zlahka začuti v produkciji najnovejše skladbe Spusti me.

Veliki spektakel v Cvetličarni

“10. novembra bo zame zelo poseben dan. S svojim bendom bom stopil na oder Cvetličarne, kjer bom podoživel vsa obdobja svojega glasbenega ustvarjanja. Poslušalcem želimo pričarati nepozabno izkušnjo. Želim, da bomo na koncertu dihali kot eno. Moja kariera še zdaleč ni bila enostavna. Ni bilo vedno lahko … Ampak ko pogledam nazaj, je bilo vredno. Toliko lepega, kot sem doživel, toliko spominov, kot sem ustvaril, … Vse to želim dati oboževalcem na svojem koncertu. Pričakujte obilico rock’n’rolla, kvalitetno glasbo in nepozabno zabavo,” pove Omar.

Omar Naber - Spusti me 2
(Foto: Rok Deželak)

Nova pesem “Spusti me” v sodelovanju s Hamom

“Včasih je bilo ustvarjati glasbo popolnoma drugače. Bil sem neobremenjen, brez obveznosti in odgovornosti. Sedaj pa je potrebno dobro premisliti, kako, zakaj, za koga in kako. A še vedno se ob ustvarjanju trudim poiskati mladega Omarja, ki ni razmišljal o ničemer drugem kot o izpolnitvi pričakovanj do samega sebe. Vedno izhajam tudi iz osebnih izkušenj in tudi tokrat sem. Besedilo sva napisala skupaj z Matevžem Šaleharjem – Hamom, besede pa sva kar izlila na papir in mislim, da je nastalo nekaj zelo lepega,” zaključi Omar.

Podatki o skladbi in videospotu:

Avtor skladbe: Omar Naber
Avtor besedila:Matevž Šalehar – Hamo, Omar Naber
Videospot: Maja Monrue in Žiga Gjuro, Globus Videos

Deli članek