Ansambel Prisrčniki z novim in čutnim valčkom, “Le ti” na 54. Ptujskem festivalu narodno-zabavne glasbe prejeli nagrado za najboljšo vokalno izvedbo.

Prisrčniki - Le ti 1
(Foto: Kaissa foto)

Avtorska zasedba znanih glasbenikov

Ansambel Prisrčniki, ki ga poslušalci narodno-zabavne glasbe že zelo dobro poznajo, v svet pošiljajo novo pesem z naslovom: “Le ti”. Gre za zelo čuten valček, katerega avtor glasbe in aranžmaja je Martin Juhart, avtorja besedila pa Uroš Steklasa in Martin Juhart.

Bodimo hvaležni za vse, kar nam je dano

Skladba govori o dekletu, ki je nedavno izgubilo svojo ljubezen. Besedilo ima globok pomen in se dotakne srca vsakega, ki so se že kdaj znašli v podobni situaciji. “Vsak izmed nas lahko v trenutku izgubi vse, kar so nedavno pokazale tudi naravne katastrofe po celotni Sloveniji, zato je pomembno, da cenimo in spoštujemo, kar nam je bilo dano, pravijo Prisrčniki.”

Prisrčniki - Le ti 2
(Foto: Kaissa foto)

Nagrada za najboljšo vokalno izvedbo

V skladbi ima glavno vlogo pevka Živa Žohar, ki izjemno nežno odpoje celotno pesem in ji doda globok trobentaški solo. Pretekli teden je na 54. festivalu NZG na Ptuju prejela Korenovo plaketo za najboljšo vokalno izvedbo. “Izredno sem počaščena in vesela, da sem prejela to nagrado. Takšne nagrade nikoli ne pričakuješ, zato sem zanjo še toliko bolj hvaležna, saj je dokaz, da sta trdo delo in trud vedno poplačana,” pravi Živa. Prisrčniki sicer o pesmi pravijo, da je polna čustvenih odtenkov, ki segajo od žalosti do hrepenenja in nostalgičnih spominov na preteklo ljubezen.

Deli članek