Svetovno prvenstvo v košarki 2023 poteka med 25. avgustom in 10. septembrom 2023 na Filipinih, na Japonskem in v Indoneziji. Slovenija si je z zmago nad Avstralci zagotovila nastop v četrtfinalu, žal pa so izgubili tekmo proti Nemčiji, kar je vplivalo na izbiro nasprotne ekipe v četrtfinalu. Nasprotnik izbrane slovenske košarkarske reprezentance bodo kanadčani.

SP v košarki 2023
(Foto: Profimedia)

Četrtfinalna tekma med Kanado in Slovenijo bo na sporedu jutri, 6.9.2023 s pričetkom ob 14.30 uri na programu Šport TV 1. Eno uro prej pa sledi studijski del z zanimivimi gosti.

Če bo Slovenija proti Kanadi uspešna, se bo prvič v zgodovini svetovnih prvenstev uvrstila v polfinale, s tem pa bo zasedla najmanj 4. mesto. V primeru zmage čaka slovensko reprezentanco v polfinalu zmagovalec med Litvo in Srbijo. Polfinalna obračuna bosta na sporedu v petek, 8. septembra, oba dvoboja za kolajne pa v nedeljo, 10. septembra.

V primeru poraza proti Kanadi prvenstva za Slovence še ne bo konec. Ob neuspehu proti Kanadi se bodo podali v tekmi za razvrstitev od 5. do 8. mesta, ki bosta na sporedu v četrtek, 7., in soboto, 9. septembra.

Prenos na Šport TV in Sport Klub

Vse tekme, kjer igra slovenska košarkarska reprezentanca si je mogoče ogledati na programu Šport TV 1. Televizijski program Šport TV 1 imajo v svojih shemah vsi štirje večji operaterji: Telekom Slovenije, A1 Slovenija, Telemach Slovenija in T-2. Vse ostale tekme pa v Sloveniji s prenosi v živo pokriva televizijski program Sport Klub, ki je za ogled na voljo le pri Telemach Slovenija. V kolikor bi si želeli ogledati tudi ostale tekme, si lahko posameznik zakupi EON TV predplačniški paket, ki deluje v vseh slovenskih omrežjih. Preko spleta je na voljo vBig Banguin naShoppster.siter v poslovalnicah Telemach Slovenija in na bencinskih servisih Petrol.

Deli članek