Svetovno prvenstvo v košarki 2023 poteka med 25. avgustom in 10. septembrom 2023 na Filipinih, na Japonskem in v Indoneziji. Slovenija si je v skupini F brez poraza zagotovila napredovanje v drugi krog, kjer jo čakata dve tekmi.

SP v košarki 2023
(Foto: Fiba)

Slovenija je v prvem delu tekmovanja premagala Venezuelo, Gruzijo in Zelenortske otoke ter tako v nadaljevanje odnesla maksimalno število točk (6). Z njo je iz skupine napredovala še Gruzija (4), medtem ko se iz skupine E k novonastali skupini K priključujeta še Nemčija (6) in Avstralija (4).

Druga tekma v skupini K sledi v nedeljo, 3.9.2023 ob 13.10 uri proti Nemčiji. Slovenija si je z zmago proti Avstraliji že zagotovila nastop v četrtfinalu. Tekmo si bo moč ogledati na programu Šport TV 1. Eno uro prej pa sledi še studijski del z zanimivimi gosti.

Prenos na Šport TV in Sport Klub

Vse tekme, kjer igra slovenska košarkarska reprezentanca si je mogoče ogledati na programu Šport TV 1. Televizijski program Šport TV 1 imajo v svojih shemah vsi štirje večji operaterji: Telekom Slovenije, A1 Slovenija, Telemach Slovenija in T-2. Vse ostale tekme pa v Sloveniji s prenosi v živo pokriva televizijski program Sport Klub, ki je za ogled na voljo le pri Telemach Slovenija. V kolikor bi si želeli ogledati tudi ostale tekme, si lahko posameznik zakupi EON TV predplačniški paket, ki deluje v vseh slovenskih omrežjih. Preko spleta je na voljo vBig Banguin naShoppster.siter v poslovalnicah Telemach Slovenija in na bencinskih servisih Petrol.

Deli članek