Don Allen nas vračajo v čase kaset,
walkmanov, Ameriške pite in posterjev! Z novo skladbo »Jenny Fox« so se Alen, Alan, Dominik, Timotej in David tokrat vrnili v devetdeseta leta in obujali najstniške spomine.

Don Allen - Jenny Fox
(Foto: Žan Beti)

Spomini na najstniška leta

Ko fant v najstniških letih odkrije tisto »prepovedano« moško revijo z zapeljivo gospo »Jenny Fox« na naslovnici, ob poslušanju najljubših kaset za zaklenjenimi vrati svoje sobe živi svoje sanje. In kaj se zgodi, ko Jenny z njegovim najljubšim bandom nastopa v bližnjem klubu? Vse to fantje pokažejo v novem videospotu za pesem Jenny Fox. Vsekakor se boste ob skladbi in videospotu vsaj za nekaj časa vrnili nazaj v najstniška leta.

Kaj pa so o skladbi povedali fantje iz skupine?

“Oh, Jenny… V naših najstniških letih je bilo po stenah naših sob ogromno plakatov zapeljivih žensk.
Želeli smo se vrniti v tiste čase. V čas, ko ni bilo interneta, ko smo še imeli mesečne naročnine na revije in seveda na čas polepljenih sob. Mešanica rocka, countryja in bluesa vas bo popeljala med najstniške spomine.”

Iz Londona nazaj v Slovenijo

Don Allen so pred nekaj meseci izdali skladbo A Million Years, ki so jo posneli v Londonskem studiu Metropolis. Tokrat pa so se odločili, da bodo skladbo ustvarili tam, kjer se počutijo najbolje in kjer kreativnost nima meja – doma.

Videospot so fantje posneli v Ljubljanskem »Hard core« klubu. Vlogo Jenny Fox so zaupali zapeljivi Megi Knuplež.
“Megi se je zares izkazala. Ob snemanju nam je bilo zares vroče (smeh) in menimo, da tudi poslušalci ne bodo ostali ravnodušni,” povedo fantje. Vlogo najstnika je v videospotu odigral Nik Macedoni, sicer član skupine VZROCK.

Gre sicer za njihov drugi single, s katerim napovedujejo izid albuma, prav te dni pa vabijo tudi na nekaj svojih
koncertov. Fantje za konec še dodajo: »Dajte zvočnike naglas, predvajajte našo Jenny Fox in se prepustite nostalgiji! Zahvalite se nam lahko kasneje!«

O DON ALLEN BAND-u

DON ALLEN BAND sestavljajo štirje fantje, ki so v preteklosti odre po vsej Sloveniji vsak zase izkusili z večimi različnimi bandi. Alen, David, Alan in Dominik so že nekaj časa nazaj začeli ustvarjati rock album v stilu 80-ih in 90ih. Pravijo, da so sami v teh časih pogrešali tovrstno glasbo. “Glasba, ki je takrat nastala, je kvalitetna, ima specifičen zven in bo ostala za vedno – prav to je dan danes marsikdaj velik problem. Skladbe niso večne, pojavijo se na spletu, ostanejo popularne nekaj let, potem pa na njih nekako pozabimo. Pesmi iz 80-ih in 90-ih pa v res veliki količini poslušamo, še danes,” povedo.

Kljub temu, da so se fantje širši publiki prvič predstavili šele nekaj mesecev nazaj, pa njihovi začetki segajo skoraj 5 let nazaj, ko so v snemalnem studiu njihovega pevca in frontmana Alena Klepčarja ob druženju, preigravanju in snemanju ustanovili nov band, za katerega imajo danes, kot pravijo, velike načrte.

Podatki o skladbi in videospotu:

Besedilo in glasba: Alen Klepčar
Aranžma: Don Allen
Snemano v: Don Allen Recording studio
Mix: Don Allen Recording studio
Videospot: Žiga Gjuro, Globus Video

Deli članek