Svetovno prvenstvo v košarki 2023 bo potekalo med 25. avgustom in 10. septembrom 2023 na Filipinih, na Japonskem in v Indoneziji. Slovenija bo svoj boj v skupini F z Luko Dončičem na čelu nadaljevala 28. avgusta 2023 proti Gruziji.

SP v košarki 2023

Slovensko košarkarsko reprezentanco v prvem delu čakajo 3 tekme. Druga tekma bo na sporedu v ponedeljek, 28. avgusta 2023 ob 13.30 uri, njen nasprotnik pa bo Gruzija.

Prenos v živo na programu Sport Klub in Šport TV

Vse tekme Svetovnega prvenstva v košarki 2023 bodo prenašali na televizijskih programih Sport Klub. V svoji programski shemi ima te programe v Sloveniji izmed večjih operaterjev zgolj Telemach Slovenija. Operaterji Telekom Slovenije, A1 Slovenija in T-2 teh programov že leta ne ponujajo več, saj so jih zamenjali s programi Arena Sport.

Vendar pa je moč do programov Sport Klub dostopati tudi v primeru, če nimamo naročenih mobilnih ali fiksnih storitev pri Telemachu in si ogledati tekme v kateremkoli slovenskem omrežju. Telemach Slovenija ima v ponudbi EON TV predplačniški paket, ki za 14,50 € ponuja 3-mesečni dostop do programske sheme operaterja Telemach Slovenija, v katerem se nahajajo programi Sport Klub. Po treh mesecih lahko uporabnik poveže kartico in uredi mesečno plačevanje, v nasprotnem primeru se račun ukine.

EON TV predplačniški paket je mogoče kupiti na prodajnih mestih Telemach Slovenija, na bencinskih servisih Petrol, preko spleta pa ga prodajajo na
Shoppster.si,inv Big Bangu.

Košarkarska zveza Slovenije pa je na svoji spletni strani sporočila, da bo moč vse dvoboje, kjer bo igrala slovenska košarkarska reprezentanca spremljati tudi na programu Šport TV, ki je dostopen pri vseh večjih slovenskih operaterjih.

Deli članek