Polka Tebe sem izbral je zmagovalna skladba po izboru občinstva na letošnjem 7. Festivalu pod Pohorjem, prejela je tudi 2. nagrado za najboljše besedilo po mnenju strokovne komisije.

Mladi asi - Tebe sem izbral
(Foto: osebni arhiv izvajalca)

Vroče poletje, baywatch, sol, morje, hladen pir. Nagajive vibracije, zvrhan koš ljubezni in sproščeno vzdušje. Mladi asi vam predstavljajo svojo prvo energično polko TEBE SEM IZBRAL, ki je postala tudi ZMAGOVALKA OBČINSTVA na 7. Festivalu pod Pohorjem, Oplotnica 2023.

“Vsak dan nekdo doživi zgodbo, ki jo opisuje tale skladba. Fant se izpove dekletu, a ona želi, da ljubezen dokaže. Dokler bodo govorila dejanja, bo dekle srečno”, je zgodbo povzel nagrajeni avtor besedila Matej Trstenjak, ki je skupaj z Martinom Juhartom (melodija in aranžma) ustvaril to energično in mladostno vižo.

“Verjamemo, da boste ob zvokih ter poskočnih ritmih naše nove polke plesali in se zabavali tako mladi, kot tudi tisti malce starejši veseljaki/veseljakinje in vsi ljudje dobre volje, ki ste mladi po srcu. Prav vsem pa želimo prijetno poslušanje in upamo, da vam našo novo polko na veselici, poroki ali pa kje drugje čimprej tudi v živo zaigramo.” – nagovarjajo Mladi asi.

Za polko so se v preteklih dneh potepali na več lokacijah Občine Piran, kjer so posneli mladostno navihan videospot, ki daje pozitiven utrip, nagajive vibracije in mladostno sproščeno vzdušje, ki ga enostavno moramo doživeti v poletnih dneh. Videospot so ob pomoči prijateljev pod režijsko taktirko Aleksandre Nemec ter znanjem mlade kreativne snemalne hiše Prizmatory pod vodstvom Jaka Knipliča snemali v vročem julijskem dnevu ob čudoviti kulisi primorskih biserov, kjer so poskočnim ritmom dodali tudi osvežilno vizualno podobo, ter navihano zgodbo, ki bo zabavala različno občinstvo in publiko.

Mladi asi so klasičen narodno-zabavni kvintet s pevko in pevcem. Avsenikove polke in valčki so njihovo srce, druge skladbe iz bogate zakladnice slovenske NZG, ter domače in tuje zabavne/popularne priredbe pa krila, s katerimi radi poletijo med svoje poslušalce. Odlikujejo jih dobra energija, sproščenost in igrivost, ki nastanejo, ko se na odru skupaj znajdejo Zasavci, Dolenjca, Savinjčan ter toti Štajerc. Skupaj so kot eno, dobri prijatelji tudi izven odrskih luči, skupaj so Mladi asi. Pravi naslov za dober žur, predvsem pa za ustvarjanje norih spominov. Ans. Mladi asi sestavljajo: Nik Vozelj (harmonika), Tom Kladnik (ritem kitara), Gašper Bizjak (bariton), Teodor Maurer (trobenta), Blaž Markošek (klarinet) ter Eva Popotnik in Alen Krajnc (vokal).

Deli članek