Razigrani fantje so pripravili novo skladbo Zapojmo viže domače, ki jo z video podobo predstavljajo javnosti.

Razigrani fantje - Zapojmo viže domače

Besedilo te skladbe je napisano po resničnem dogodku. Nekaj let nazaj je bilo organizirano druženje, na katerem se je vrtelo glasbo samo iz gramofonskih plošč, da bi se tako obudil pogled na čase, ko je bil to način življenja. Glavni igralec (avtor besedila) v video zgodbi organizira podoben dogodek in povabi goste, ki so ta dogodek resnično doživeli, da obudijo pretekle spomine.

“Zelo lepo nam je bilo, ko je Matej Trstenjak sprejel naš predlog, da nastopi kot glavni lik v videospotu. Zraven tega je uspel ‘prepričati’ še svoje sorodnike, da se mu pridružijo na snemanju. Tako je bilo res vse pristno -vzdušje na snemanju in tudi, ko smo vsi skupaj prvič gledali videospot,” pravijo člani Razigranih fantov.

Besedilo je napisal Matej Trstenjak, za melodijo in aranžma je poskrbel Marko Mikiš. Skladba je bila posneta v studiu Napoleon (Dušan Zore), izdana pa je pri založbi Trstenjak.
Videospot je posnela videoprodukcija Prizmatory. Snemalo se je na kmetiji odprtih vrat Pavalec S&S in nad Perniškim jezerom.

Kdo so Razigrani fantje?

Razigrani fantje so štiričlanska zasedba, ki jo sestavljajo Rene Gungl (bas kitara, bariton, kontrabas), Tilen Köpp (diatonična harmonika), Uroš Dukarič (kitara in bobni) ter Jure Horvat (vokal, električna kitara). V taki zasedbi delujejo od leta 2016, prihajajo pa iz Slovenskih goric.
Fantje pravijo, da jih spremlja dobra volja in pozitivna energija, s svojim zvenom in melodijami pa skrbijo za kvalitetno glasbo in dobro zabavo. Zraven izvajanja glasbe se posvečajo tudi animacijskemu programu z vodenjem, različnimi igrami,
skečom in show programu. Znani so po veseljačenju in uživajo v tem, ko v smeh spravljajo ljudi.
Leta 2016 so se predstavili v oddaji Glasbeni skavt, ki je potekala na televiziji Golica. Takrat so izdali tudi prvo lastno skladbo Zato sem muzikant, ki je delo Primoža Krajnca. Leta 2019 so posneli še skladbo Ne prva, ne zadnja, kjer sta pri ustvarjanju sodelovala Anita Zupanc in Primož Krajnc, nato
pa še leta 2021 skladbo Razigrana noč, ki sta jo ustvarila Matej Trstenjak in Marko Mikiš.

Deli članek