Dejan Dogaja se je za vedno poslovil od svoje irokeze. Na odru največjega slovenskega festivala ga je obril radijski voditelj Miha Deželak.

Dejan Dogaja Irokeza
(Foto: MediaSpeed)

Držal je obljubo

Dejan Dogaja je prejšnji teden na svojem Instagram profilu zapisal, da si bo na festivalu Pivo in cvetje za vedno obril svojo irokezo, če slika, ki jo je objavil, zbere 25.000 všečkov.

Objava, pod katero se je med drugim oglasila tudi Rebeka Dremelj, je dosegla omenjeno številko in Dejan se je pred nekaj tisoč ljudi za vedno poslovil od svojega zaščitnega znaka. Obril ga je radijski voditelj Miha Deželak, ki je priznal, da je imel pred britjem kar nekaj treme.

“Čas je, da preteklosti za vedno pomaham v slovo”

Spomnimo, da je Dejan svojo irokezo že pobril za dobrodelno akcijo #NiVseVFrizuri, ampak kot nam je zaupal, takrat ni bil pripravljen, da se od nje poslovi za vedno. “Morda marsikdo ne verjame, da se s frizuro na odru počutim bolj samozavestnega, to je bila do sedaj moja super moč. Ta frizura je povezala mlade in stare, razbijala je tabuje. Dejstvo je, da me je spominjala tudi na preteklost in lepe spomine, ki sem jih na odrih doživel še s prejšnjo skupino. Zdaj stopam proti 30. rojstnemu dnevu in čas je, da naredim spremembo. DEJAN DOGAJA band se je izkazal za odlično potezo. S fanti res ogromno nastopamo, ujeli smo se tako karakterno kot glasbeno in sedaj je čas, da preteklosti za vedno v slovo. Večkrat sem že omenil, da se bom od “slavne” irokeze nekoč poslovil,” pove Dejan.

Dobrodelna akcija #NiVseVFrizuri

Kar nekaj let je bila visoka irokeza zaščitni znak glasbenika Dejana Krajnca. Pričeska je sicer nastala malo po naključju, pravi Dejan; s prijateljem sta se odločila, da si naredita moderno frizuro s stoječimi lasmi. No, prijatelj je kaj kmalu obupal, Dejanovi lasje pa so bili vse daljši in irokeza vse višja – zadnja leta je štrlela 20 centimetrov v višino. Dejan si jo je rad barval priložnostim primerno in postala je njegov zaščitni znak. Pred epidemijo je dobil idejo, da bi se od nje poslovil zavoljo dobrodelnosti. Odpravil se je na TV Slovenija ter se v oddaji Vikend paket poslovil od svojih las. Vse to seveda z enim samim namenom – da podpre dobrodelno akcijo #NiVseVFrizuri, s katero je zbiral denar za socialno ogrožene družine, da bi lahko razveselil otroke ob božično-novoletnih praznikih. V dobrodelni akciji so zbrali več kot 13 tisoč evrov.

Deli članek