Partis, najbolj priljubljena spletna stran za izmenjavo datotek preko protokola P2P (ali po domače torrente) bo za vedno zaprla svoja vrata.

Partis

Partis se je v zadnjih letih soočal s številnimi težavami, saj je bila spletna stran večkrat nedosegljiva. Naj spomnimo na požar, ki je leta 2021 zajel francoski podatkovni center OVHCloud, kjer so imeli zakupljeno gostovanje, posledično pa je prišlo do izgube nekaterih podatkov. Takrat so obljubili prenovljeno spletišče Partis.si, ki pa nikoli ni zaživelo v polnem obsegu.

Zdaj pa so sporočili, da je umrl glavni programer in lastnik domene pod vzdevkom »Antiloop«, ena od ključnih oseb, ki je skrbela za delovanje Partisa. Na portalu so objavili izjavo, v kateri so se uporabnikom zahvalili za leta podpore in zvestobe ter zapisali, da se žal vsaka zgodba enkrat konča.

Ekipa portala Partis še vedno ostaja na družbenem kanalu Discord

Hkrati so sporočili, da ekipa portala še vedno ostaja aktivna na družbenem kanalu Discord. Vsak, ki ima Discord račun, se lahko njihovemu strežniku pridružitukaj,sicer pa si lahko posameznik ustvari Discord račun v le nekaj minutah. Poleg tega ostajajo aktivni tudi na portalih za podnapise kot so podnapisi.net, titlovi.com in opensubtitles.org.

Deli članek