Od igranja v domači garaži do največjega studia v zgodovini rock’n’rolla in sodelovanja z eno izmed največjih svetovnih založb – na slovensko sceno z novo skladbo in videospotom premierno stopa DON ALLEN BAND, ki je v novem videospotu za skladbo A million years uprizoril smrt in pogreb njihovega pevca.

Don Allen - A million years 1
(Foto: Žan Beti)

Iz domače garaže do največjega studia v zgodovini Rock’n’rolla

DON ALLEN BAND sestavljajo štirje fantje, ki so v preteklosti odre po vsej Sloveniji vsak zase izkusili z večimi različnimi bandi. Alen, David, Alan in Dominik so že nekaj časa nazaj začeli ustvarjati rock album v stilu 80-ih in 90-ih. Pravijo, da sami v teh časih pogrešajo tovrstno glasbo. “Glasba, ki je takrat nastala, je kvalitetna, ima specifičen zven in bo ostala za vedno – prav to je dan danes marsikdaj velik problem. Skladbe niso večne, pojavijo se na spletu, ostanejo popularne nekaj let, potem pa na njih nekako pozabimo. Pesmi iz 80-ih in 90-ih pa v res veliki količini poslušamo, še danes,” povedo.

Kljub temu, da se fantje širši publiki prvič predstavljajo šele danes, pa njihovi začetki segajo skoraj 5 let nazaj, ko so v snemalnem studiu njihovega pevca in frontmana Alena Klepčarja ob druženju, preigravanju in snemanju ustanovili nov band, za katerega imajo danes, kot pravijo, velike načrte.

Donn Allen - A million years 2
(Foto: osebni arhiv izvajalca)

Snemanja so se lotili kot v zlatih časih Rock’n’rolla

“Snemanja smo se lotili tako kot nekoč največja imena rock’n’rolla – z bobni, Hammond orglami, starimi kitarskimi ojačevalci in analogno studijsko opremo. Želeli smo zvok, ki spominja na tiste čase. Ko sem v svojem studiu dokončal miks albuma, pa je bil čas za piko na i. Celotna ekipa je sedla na letalo in poletela v London, natančneje v Studio Metropolis. Gre za studio, kjer so ustvarjale legende kot so Queen-i, Rolling Stones, Amy Winehouse, pa tudi mlajši izvajalci denimo, Ed Sheeran, Adele in ostali.

Že sam občutek, da ustvarjaš v istih prostorih, na isto opremo in z istimi glasbenimi inženirji, je nekaj posebnega. Naš mastering inženir Felix Davis je bil nad skladbo navdušen. Dejal je, da je po dolgem času delal na skladbi, ob kateri si predstavlja, da bi na koncertu prižgal vžigalnik in ga dvignil nad publiko.

Z Londona smo se vrnili s končnim izdelkom – našo skladbo: A million years,” pove pevec Alen Klepčar, ki ga je širša publika sicer spoznala v narodnozabavnem ansamblu Biseri.

Življenje je brezčasno

Za skladbo so z režiserjem Žigom Gjurom posneli tudi videospot. Tako skladba kot tudi videospot govorita o večnem življenju dveh sorodnih duš. In čeprav v videospotu fantje uprizorijo smrt Alena, pa smrt v videospotu ni sinonim kratkega življenja, temveč brezčasnosti. V videospotu pa sicer lahko zasledimo tudi simpatično glavno igralko Hano Klaut, finalistko projekta Miss Slovenija 2022.

Podatki o skladbi in videospotu:

Besedilo & glasba: Alen Klepčar
Aranžma: Don Allen
Snemano v: Don Allen Recording studio, Studio Hendrix, Metropolis Studios
Mix: Don Allen Recording studio
Mastering: Felix Davis, Metropolis Studios
Videospot: Žiga Gjuro, Globus Video

Nova skladba in nov album

Letos poleg že izdane aktualne skladbe fantje za poslušalce pripravljajo še 9 novih skladb. Kljub temu, da je vsaka zase edinstvena, imajo skupno to, da vas bodo z mislimi popeljale v zlati čas rock’n’roll-a, usnjenih jaken in dolgih moških frizur.

“Pripravite se, to je šele začetek in prvi košček naše sestavljanke,” zaključijo fantje.

Deli članek