Alen Zabasu je mladi očka, ki svoje življenje posveča glasbi in družini. Dolgih 11 let je bil vodja ansambla Fantje izpod Lisce, tokrat pa v svet pošilja že svojo tretjo solistično skladbo z naslovom “Sonce moje malo”.

Alen Zabasu Sonce moje malo 1

Pesem je posvetil hčerki Zali

“Ko postaneš starš začneš na življenje gledati s popolnoma drugimi očmi. V tvoje srce se naseli toplina, ki te greje tudi v trenutkih, ko ti je težko. Otroci imajo to neverjetno moč, da z vsakim nasmehom, korakom in dejanjem v nas prebudijo tisto iskrico, ki jo v življenju vsak potrebuje. Ko sem postal očka se je spremenilo tudi moje dojemanje glasbe, zato sem se odločil, da bom svoja čustva pokazal skozi pesmi. To je moja tretja pesem in v vsaki razkrijem del svojega življenja,” pove Alen, ki se je z glasbo srečal že zelo zgodaj, ko sta mu starša pred spanjem prepevala slovenske ljudske pesmi. ”Zanimivo je, kako glasba ustvarja tako močan spomin, ki se ohrani za celo življenje, ” še doda.

Prelomnica se je zgodila med epidemijo

Alen je sicer nastopal že kot osnovnošolec, a za prelomnico svoje glasbene poti šteje konec srednje šole, ko je s prijateljem ustanovil ansambel Fantje izpod Lisce, s katerim so prepevali in igrali 11 let. »V tem času sem se ogromno naučil, spoznal ogromno čudovitih ljudi in pridobil veliko izkušenj. Hvaležen sem za vse, kar mi je bilo dano na tej poti,« pove Alen. Po kratki glasbeni pavzi je prišlo obdobje epidemije. Alen je ogromno časa preživel ob kitari in petju. Veliko pesmi in videov je nato objavil tudi na splet, med drugim pa izpolnjeval glasbene želje, saj je želel ljudem krajšati dolge dni med epidemijo. Takrat je začutil, da mora glasbo začeti ustvarjati tudi zase. Alen sicer prihaja iz Posavja, natančneje iz Razborja pod Lisco. Svoje življenje posveča glasbi in ustvarjanju programov ter projektov za otroke, ki se odvijajo v naravi, daleč stran od hitrega tempa življenja. Tam se nahaja Mini kraljestvo – tako se imenuje organizacija, v kateri skupaj z zaročenko Karmen za otroke iz vse Slovenije pripravljata zabavne in poučne programe z veliko petja in igranja.

Sodelovanje z že uigrano ekipo

Pod besedilo za Alenovo skladbo se je tudi tokrat podpisal mojster verzov in rim Rok Lunaček, aranžma je dodal Krešimir Tomec pri katerem je Alen pesem tudi posnel. “Ko sem dobil prvi demo posnetek skladbe, sem si jo predvajal in v mojih mislih se je odvrtela zgodba videospota, za katerega sem želel, da je čim bolj pristen in zato sem videospot posnel s svojo družino,” še pove Alen. Videospot je delo Roka Breznika.

Alen Zabasu Sonce moje malo 2

Zgodba o njegovi unikatni kitari

“Kar nekaj časa sem si želel poslikavo na svoji kitari, zato sem iskal nekoga, ki bi na moji kitari ustvaril unikatno poslikavo. Odkril sem mlado slikarko Nežo Erjavec, ki je s svojim delom polepšala veliko zidov in lesenih predmetov. Mojo kitaro sedaj krasi prelep sončni zahod s svetilnikom. Vsak glasbenik, ko med izvajanjem pesmi zapre oči odpotuje v svoj svet, nekam kjer mu je lepo in od tod

prihaja energija za ustvarjanje. Pri meni je ta kraj morje, obala, sončni zahod … Sedaj vsakič, ko primem v roke kitaro in nanjo zaigram občutim del energije, ki mi jo daje morje.

Deli članek