Parkirišča v vseh treh conah v Ljubljani bodo z začetkom junija 2023 dražja, če bodo ta predlog sprejeli na majski seji podjetja Ljubljanska parkirišča in tržnice (LPT).

Parkiranje Ljubljana 2023

Cena za parkiranje v Coni 1, ki obsega ožje središče Ljubljane se bo iz 1.2 € zvišala na 1.3 € za eno uro parkiranja. Poleg tega pa prihaja še do spremembe pri zaračunavanju za parkiranje ob sobotah, saj bo parkiranje prav tako plačljivo do 19. ure.

Cona 2 obsega širše območje ljubljane. Trenutno je za uro parkiranja potrebno odšteti 0.7 €, nova cena pa bi znašala 0.8 € za uro parkiranja. Cona 3 pa obsega ostala območja v Ljubljani, cena za uro parkiranja pa bi znašala 0.5 € ntrenutna cena je postavljena pri 0.4 € na uro. Ob nedeljah pa bo parkiranje še vedno brezplačno.

Višje cene tudi v parkirnih hišah

V parkirni hiši Kongresni trg bo za do 3 ure parkiranja treba odšteti 1.7 € na uro oziroma 2.5 €, če bomo imeli vozilo parkirano več kot tri ure. V parkirni hiši Kozolec ostaja cena parkiranja 1.5 € za eno uro. V obeh parkirnih hišah pa se zvišuje tudi cena nočnega parkiranja, ki bo znašala 2 € na noč.

Če bodo predlog v podjetju LPT sprejeli, bodo spremembe začele veljati s 5. junijem 2023.

Deli članek