Dejan Dogaja bo letos dopolnil 30 let, vendar, kot pravi sam, bo po duši vedno ostal žurer. Danes predstavlja novo pesem in videospot z naslovom “Pomaranče,” v katerem pa ne manjka vročih prizorov s skrivnostno temnolasko.

Dejan Dogaja - Pomaranče 1
(Foto: Sven Martič)

Moja glasba je namenjena zabavi

“Danes, ko ima vsak dostop do spleta in ko se zlobni komentarji kar vrstijo, velikokrat slišim, da mi, ki ustvarjamo komercialno glasbo, nismo glasbeniki, da je glasba postala cenena in da so besedila smešno neumna. Zavedati se moramo, da vsaka pesem ni za vsako priložnost, pa tudi za vsak okus ne. In prav je tako. Moja glasba in glasba ostalih glasbenikov, ki igramo predvsem veselice in zabave, se razlikuje od tistih, ki igrajo na koncertih. Zakaj? Ker z nekim komadom in videospotom vedno nagovarjaš svojo ciljno publiko, v mojem primeru tiste, ki si želijo žura do jutranjih ur. In ta glasba ni glasba za globoko razmišljanje o sebi, za žalovanje ipd.. Je glasba za zabavo, ki si jo zavrtiš takrat, ko ne rabiš razmišljati o ničemer in samo uživaš.

Nova ljubezen Dejana Dogaja

Poleg zapeljive temnolaske, ob kateri se Dejan, ki v videospotu igra prestrašenega “piflarja,” nikakor ne znajde, pa lahko opazimo tudi Dejanovo novo ljubezen – kodrastega bišona Henrija, ki Dejana spremlja na vsakem koraku. Henri je z mano res povsod, prejšnji teden je bil, denimo, na poletih v Planici, maja gre z nami prvič na morje, … Rekel bi, da tudi Henriju zelo dogaja. Če takšne kepice nimaš doma, si ne moreš predstavljati, koliko ljubezni ti lahko podari. Sploh, ko po napornem dnevu s tabo zaspi v postelji.

Dejan Dogaja - Pomaranče 2
(Foto: Sven Martič)

Letos bo Dejan dopolnil 30 let – čas je za gradnjo hiše

Dejan, ki pravi, da se sam še vedno počuti starega 20 let in da bo po duši vedno ostal žurer, pa bo kmalu praznoval 30. rojstni dan. “Včasih so se mi ljudje, stari 30 let, zdeli stari, zdaj pa se bom kmalu tudi sam pridružil temu klubu. Priznam, da se včasih pri sebi vprašam, ali je že čas za družino in korak naprej … In mislim, da bo ta čas tudi zame zelo kmalu prišel. Prvi korak k temu bo gradnja hiše, s katero bom kmalu začel. Cilj je, da do konca leta zberem vso potrebno dokumentacijo,” pove Dejan, ki pravi, da bo njegova sanjska hiša stala v Laškem, in doda: “V Laško sem zaljubljen, tukaj sem odraščal, gostimo največji glasbeni festival v Sloveniji “Pivo in cvetje,” živim samo nekaj metrov od reke in čudovite sprehajalne poti imamo najboljše pivo in še bi lahko našteval. Tukaj bom verjetno ostal za vedno.”

Vroči prizori in skrivnostna temnolaska

Dejan si je v novem videospotu nadel vlogo neiznajdljivega piflarja, ki se v družbi nežnejšega spola nikakor ne znajde. “Priznam, da je bil to zame eden težjih videospotov v moji karieri, saj se za njim skriva ogromno logistike, organizacije in neprespanih noči,” pove Dejan in doda: “Verjamem, da se bodo poslušalci ob vseh dvoumnih prizorih nasmejali vsaj pol toliko, kot smo se mi smejali ob snemanju.” Dejanu v videospotu družbo dela zapeljiva plesalka Tina Dukič, ob kateri težko ostaneš ravnodušen. “Ni mi bilo težko, z veseljem bi vse ponovil še enkrat,” pa z nasmehom še prizna Dejan.

Avtor glasbe je Patryk Pegza, pod besedilo se je podpisala Vera Šolinc, avtor aranžmaja in audio producent je Miha Hercog, videospot pa je nastal pod taktirko Žiga Gjura – Globus Videos.

Kot pravi Dejan, bo tudi zanj kmalu prišel čas za oddih. “Marec je bil zame zelo naporen mesec, vsak vikend smo z Dejan Dogaja Bandom preživeli na odrih, poleg tega pa sem urejal stvari za videospot. Sedaj bo čas za vse promocijske aktivnosti, vikendi pa tako ali tako ostajajo zasedeni z nastopi. Maja grem zato za en teden na morje, da si napolnim baterije za poletno sezono. Do takrat pa upam, da bomo “Pomaranče” že vsi znali na pamet,” zaključi Dejan.

Deli članek