Netflix je ena izmed najbolj priljubljenih pretočnih storitev za ogled serij in filmov, saj jo uporablja na milijone uporabnikov. To niti ne preseneča, saj novosti nizajo kot za stavo.

Netflix

Netflix se v zadnjih mesecih bori z uporabniki, ki svoja gesla delijo s prijatelji, ki za storitev niso pripravljeni plačati. V nekaterih državah deljenje gesla s prijatelji zaračunajo, denimo na Portugalskem znaša cena 4 € in v Španiji 6 €. V ostalih evropskih državah ta novost še ni na voljo, a pričakovati je, da se bo to kmalu spremenilo, saj po navedbah podjetja s tem, ko nekomu brez plačila uporabniki delijo gesla izgubijo velik del prihodkov.

Po drugi strani pa je Netflix v več kot 30 državah, med katerimi je tudi Slovenija znižal mesečno naročnino navseh paketih.Najnižji paket zdaj stane manj kot 5 € na mesec.

Kakšna je nova cena paketov Basic, Standard in Premium?

Mesečna naročnina na paket Basic se je iz 7,99 € znižala na 4,99 €, paket Standard zdaj stane 7,99 € namesto 9,99 € in paket Premium, kjer je nova mesečna naročnina 9,99 € namesto 11,99 €. Lastnosti paketov kljub nižji mesečni naročnini ostajajo enake.

Deli članek