Meta Verified je nova plačljiva naročnina, ki jo je za Facebook in Instagram uvedlo podjetje Meta.

 Meta

Kot razlog za uvedbo plačljive naročnine so pri Meti izpostavili premalo dobička iz naslova oglaševanja. Gre za precej podobno stvar, kot jo je nedavno uvedelTwitter.

Kaj prinaša Meta Verified?

Naročniki bodo pridobili značko, ki potrjuje, da je bil njihov račun preverjen z uradnim osebnim dokumentom. Tisti, ki plačajo, naj bi dobili tudi dodatno zaščito podatkov, neposreden dostop do podpore in večjo prepoznavnost. Storitev bo namenjena predvsem ustvarjalcem vsebin, ki želijo razširiti svojo prisotnost na platformah. Na voljo bo le starejšim od 18 let, saj drugi uradnega dokumenta večinoma še niti nimajo. Plačljiva naročnina bo najprej na voljo v Avstraliji in Novi Zelandiji, kasneje pa prihaja tudi v ZDA in v ostale države. Tisti, ki ne bodo hoteli plačati, bodo imeli svoj račun še naprej tak, kot je, ali pa se bodo poslovili z ene ali obeh družbenih strani.

Kakšna bo cena za Meta Verified?

Če bo račun preverjen preko spleta, bo naročnina znašala 11,99 dolarja (11,18 evra) na mesec, preko sistema iOS in Android pa 14,99 dolarja (14,11 evra) na mesec. Naročnina za preverjen račun bo preko mobilnih aplikacij dražja zaradi provizije, ki jih zaračunata Apple in Google.

Deli članek