Nekaj časa nazaj so Instagram preplavili videoposnetki šale “Petek je,” ki si jo je izmislil in čisto vsak petek med svoje sledilce delil radijski in TV voditelj Matic Herceg. Danes so skupaj s skupino Tequila “Instagram” uspešnico spremenili v pravo skladbo in za njo posneli še videospot.

Tequila - Petek je 1
(Foto: Miki Pavlin)

Skupino Tequila sestavljajo mladi in simpatični fantje iz primorske, ki svoje vikende najraje preživljajo na odru. Na enem izmed nastopov jim je oboževalec obljubil, da si bo vtetoviral njihov logotip, če skupaj z Maticem Hercegom posnamejo duet “Petek je”. Fantje so bili takoj za akcijo in tako danes predstavljajo novo skladbo, kateri prilagajajo tudi videospot. Naj dodamo, da je Tudi oboževalec držal obljubo in si na svojo roko res vtetoviral logotip skupine Tequila.

Ustvarjamo glasbo za zabavo!

Zadnje čase je veliko kritik slišati na temo “nekakovostne” slovenske glasbe. “Imamo več zvrsti glasbe in prav je tako. Če si žalosten, poslušaš balado, ob kozarcu vina se prileže jazz ali blues, potem imamo koncerte klasične glasbe, veselice, kjer se pleše na harmoniko in zabave, kjer pojemo pesmi, kot so naše. Ni nujno, da je glasba, ki ni po tvojem okusu, nekakovostna. V danem trenutku je samo važno, da ti pesem vzbudi neka čustva. In namen naše glasbe je, da ljudem riše nasmehe na obraze, da jih zasrbijo pete in da z nami žurajo pozno v noč,” povedo fantje skupine Tequila in še dodajo: “Če naša pesem nekoga vsaj za trenutek spravi v boljšo voljo, je naš cilj dosežen.”

Tequila - Petek je 2
(Foto: Miki Pavlin)

Matic Herceg je radijski in TV voditelj, ki svojo pozitivno energijo širi na tak ali drugačen način. “Čeprav nimam talenta za petje, niti posluha ne, me to ne ustavi (smeh),” pove simpatični voditelj, ki je video Petek je posnel čisto po naključju. Res je sicer, da ga je posnel čisto vsak petek, ampak kmalu ga ni snemal več samo on. Lahko bi rekli, da se je na družbenih omrežjih odvijala prava epidemija šale Petek je. “Moje poslanstvo je zabavati ljudi, rad vidim, ko se drugi smejijo mojim šalam, in to je zame dovolj,” pove Matic, ki je sam velik oboževalec slovenske glasbe. “Ko so me poklicali fantje iz skupine Tequila, sem bil takoj za! Združili smo zabavo in slovensko glasbo in ponosen sem, da sem del tega,” o sodelovanju pove Matic.

»Ko ti življenje ponudi limone, pridi na Tequilo!«

Kim, Patrik, Rok, Leo in Andrea pravijo, da je glasba njihovo življenje, oder pa njihov dom. . “Nekaj najlepšega je, ko skupina diha skupaj s publiko. Verjamemo, da je pred nami še veliko lepega, smo pa v preteklih letih svoje otroške sanje že spremenili v resničnost. Ker smo pravi primorci, ni nič čudnega, da nam na odru nikakor ne uspe stati pri miru! Smo energični, pozitivni in vedno pripravljeni na žur,” povedo fantje, ki se držijo načela, da si je v življenju treba upati. Skupina je znana po tem, da na vsakem nastopu poslušalcem pričara nepozabno zabavo do jutranjih ur. “Pri nas na odru ne manjka svetlobnih učinkov, ognjemeta in ogromno dogajanja,” še povedo. To pa je všeč tudi njihovim oboževalcem, ki pridno polnijo prireditvene prostore in z njimi dihajo kot eno.

Deli članek