Tudi na Hrvaškem so te dni izbrali svojega predstavnika, ki jih bo zastopal na tekmovanju za pesem Evrovizije 2023, izbor pa je po odzivih sodeč presenetil mnoge.

Let 3 - Mama ŠČ!

Strokovno komisijo in gledalce je na preteklem predizboru Dora najbolj prepričala skupina Let 3 iz Reke, ki bodo nastopili s pesmijo “Mama ŠČ!”. Skupina pravi, da gre za protivojno pesem, s katero okrcajo Putina in Lukašenka in da je za ta čas več kot aktualna. Let 3 na odru nastopajo v vojaških uniformah, pod njimi imajo korzete in v zadnjice zataknjene rdeče vrtnice, proti koncu pa se pojavi še ‘psihopat’ z dvema velikima raketama. Zaradi tega je tudi javnost precej razdeljena, saj nekateri nastop odobravajo, spet drugi pravijo, da bi morali hrvaško diskvalificirati iz tekmovanja.

Sicer pa stavnice letos Hrvaški pripisujejo 26. mesto na tekmovanju in 1% možnosti za zmago. Največjo možnost za zmago ima tudi tokrat Ukrajina, ki znaša 24%, sledita ji Švedska s 10% možnostmi in Norveška z 8%. Sloveniji pa stavnice napovedujejo 31. mesto.

Deli članek