Po katastrofalnem potresu, ki je 6. februarja prizadel del Turčije in Sirije so se nekateri slovenski operaterji odločili pomagati svojcem prizadetih v tej naravni nesreči.

Mobilno gostovanje

Brezplačni klici iz Slovenije v Turčijo in Sirijo ter brezplačno mobilno gostovanje v Turčiji in Siriji

PriA1 Slovenijasvojim mobilnim naročnikom, ki so oziroma bodo med 6. 2. 2023 in 28. 2. 2023 uporabljali storitve v gostovanju na prizadetih področjih Turčije oziroma Sirije omogočajo brezplačno uporabo klicev, sporočil SMS/MMS in prenosa podatkov. Stroški opravljenih storitev v Turčiji ali Siriji bodo obračunani na računu, h kateremu bo izdan dobropis za te storitve. V primeru že izdanih računov, kjer dobropis ni dodan, naprošajo uporabnike, da podajo reklamacijo računa, ki bo tudi odobrena. Prav tako bodo še vedno delovale finančne blokade pri prenosu podatkov v tujini. V primeru, da se blokada izvede, jo lahko izključite in še naprej uporabljate prenos podatkov na prizadetih območjih. A1 si pridržuje pravico opozoriti uporabnika in / ali obračunati storitve po ceniku, če se zazna zlorabo ali ekscesno rabo storitev.

Med 10. in 15. februarjem jeTelemach Slovenijasvojim naročnikom omogočil 1000 brezplačnih minut za mednarodne klice v Turčijo in Sirijo z mobilnih in fiksnih omrežij. V tem obdobju bodo zagotovili tudi brezplačno mobilno gostovanje za uporabnike, ki so v Turčiji, in jim tako omogočili, da ostanejo povezani s svojimi najdražjimi. Telemachu se z brezplačnimi klici in gostovanjem v Turčiji pridružujejo tudi drugi telekomunikacijski operaterji znotraj United Group. Dodali so še, da ostajajo pripravljeni na morebitno dodatno podporo.

Deli članek