Matjaž in Lean sta prijatelja tako zasebno, kot tudi glasbeno. Tokrat pa sta skupaj prvič ustvarila duet z naslovom “Samo še tišina.”

Samo še tišina

“V ČASU EPIDEMIJE JE OSTALA SAMO TIŠINA”

“Pesem sem napisal, ko smo dve leti nazaj ostali zaprti v svoje domove. Vse je bilo prazno … Ulice, ceste, trgovine. Vsi ljudje, ne samo glasbeniki smo čutili strah, zaskrbljenost in nismo vedeli kaj bo jutri. Takrat je nastala “Samo še tišina,” ki je takrat zame predstavljala pesem upanja, nek izhod iz neprijetne situacije. Takrat sem pozabil na dejstvo, da še dolgo ne bomo nastopali, da so pred nami težki časi. Ta pesem je mene popeljala v nek drug svet,” pove avtor Lean.

ŠTAJERSKO – PRIMORSKA NAVEZA

Lean pravi, da sta se z Matjažem spoznala na glasbenih odrih. “Delati in ustvarjati s tako legendo je nekaj, kar sem si želel od nekdaj,” pove Lean in doda: “Ko Matjaž govori o zlatih časih skupine Šank Rock, se mi včasih zdi, da sem bil na tistih turnejah z njimi (smeh), res so živeli rock’n’roll in lepo se je učiti od nekoga, ki sem ga poslušal že od majhnih nog. Matjaž je pod odrom točno takšen, kot na odru, ko poje pred več tisoč glavo množico, in ravno to je tisto, kar pri njemu najbolj cenim.”

KDO JE LEAN KOZLAR LUIGI?

Lean, ki živi na slovenski obali, je pevec avtor in multiinštrumentalist. Svoje glasbeno ustvarjanje gradi kot član različnih glasbenih skupin in tudi kot samostojni glasbenik. Podpisal se je pod dva avtorska albuma, tretji pa prihaja spomladi. Skupaj s priznanimi glasbenimi izvajalci polni slovenski glasbeni prostor in tokrat je posnel duet z Matjažem Jelenom.

Deli članek