A’n’J band, romantični duet predstavlja pesem Ljubezen daje moč, ki so jo ustvarili skupaj z Žanom Serčičem v novi preobleki s pridihom rock’n’rolla!

A'n'J - Ljubezen daje moč 1
(Foto: osebni arhiv izvajalca)

Rock’n’roll band z imenom A’n’J sestavljata partnerja Ana in Jernej, ki sta se slovenski glasbeni sceni v preteklih letih že predstavila kot istoimenski duet. V skupini igrata tudi klaviaturist Jan Golavšek, ki je Anin brat, njun bratranec Julijan ima v bandu vlogo bas kitarista, za bobne pa je sedel Klemen Krajnc. Gre že za skoraj družinsko zasedbo banda in zdi se, kot da imajo rock glasbo zasidrano v svojih družinskih koreninah.

V zadnjem letu so dokazali, da marljivo ustvarjajo slovensko glasbo, saj so v lanskem letu poleg prve avtorske skladbe Luč v temi ustvarili tudi kar nekaj priredb. Vseh pet se z glasbo ukvarjajo že od malih nog, ko so začeli pridno vaditi vsak svoj inštrument. Ko je Ana po nekaj letnem učenju klavirja ugotovila, da se želi ukvarjati s petjem, se je med drugim učila tudi solo petja pri priznanih slovenskih učiteljih petja.

A'n'J - Ljubezen daje moč 2
(Foto: osebni arhiv izvajalca)

Jan, ki ga je nad rock glasbo navdušil prav njegov oče, pa pravi: »Čeprav rock kot glasbena zvrst obstaja že kar nekaj časa, pa vseeno verjamem, da še zdaleč ni rekel zadnje besede, da ima še vedno potencial, ki je dosegljiv samo tej zvrsti in, da ima neko nevidno energijo, ki je ni možno najti nikjer drugje. Kdor je že kdaj doživel vzdušje izjemnega rock koncerta, ve o čem govorim. In to energijo skušamo pričarati tudi mi.«

MOČI SO ZDRUŽILI Z ŽANOM SERČIČEM

Tokrat slovenski rock and roll sceni ponujajo romantični duet z naslovom Ljubezen daje moč, ki ga je skupina iz nežne pesmi, ki je sicer v duetu Ane in Jerneja že izšla v letu 2020, preoblekla v stil njihovega banda. Pesem je delo Žana Serčiča, pri samem aranžmaju pesmi pa je takrat sodeloval tudi Jernej sam, saj je pesem podaril Ani kot božično darilo.

Pravijo, da je ideja o rock and roll preobleki pesmi prišla povsem spontano, medtem ko so jo dodali v svoj repertoar in tako na koncertih ugotovili, da zelo dobro zveni tudi v novi, rock verziji. S pridihom novega leta so se polni zagona odpravili v studio, kjer so posneli tako pesem kot tudi videospot.

Deli članek