Danes, 23. januarja 2023 je z oddajanjem začela nova radijska postajaRadio 1 80,ki je namenjena vsem nostalgikom in ljubiteljem glasbe iz osemdesetih. S prihodom Radia 1 80 pa je prenehal oddajati Radio 2.

Radio 1 80

Večina govornega programa bo posvečena obujanju spominov in nostalgije, poslušalci pa bodo na tekočem z aktualnimi informacijami, novicami, vremenom in prometom. »Ponosno predstavljamo novo radijsko postajo Radio 1 80, ki je namenjena vsem ljubiteljem glasbe iz najboljšega desetletja v glasbi. Starejši se ga spominjajo z nostalgijo, mlajši danes velike uspešnice tega obdobja odkrivajo na Tik Toku. Radio 1 80 ponuja poslušalcem, ki pogrešajo to glasbeno zvrst, točno tisto, kar si želijo. Voditelji vam bodo v kratkih moderacijah zaupali številne podrobnosti o vaših najljubših skladbah iz 80-ih let, ki jih že dolgo niste slišali,« je povedala urednica Mojca Pušlar.

Voditelji na Radiu 1 80 so:

  • Matjaž Lovše – od 6. do 10. ure
  • Sanja Brezočnik – od 10. do 15. ure
  • Igor Kukovec – od 15. do 18. ure

Kje poslušati Radio 1 80?

Kot že omenjeno, je s pričetkom oddajanja Radia 1 80 prenehal oddajati Radio 2. Tako se Radio 1 80 nahaja na frekvencah, ki so prej pripadale Radiu 2. To pa so: Ljubljana z okolico na frekvenci 92,6 MHz, preko DAB+ tehnologije pa po celi Sloveniji v multipleksu R1 ter naspletu.

Deli članek