V začetku septembra 2023 je predvidena pripojitev N Banke d.d. k NLB d.d., so zapisali v obvestilu na spletni straniN Banke.

N Banka

Da bo prišlo do pripojitve oziroma združitve omenjenih bank se je špekuliralo že kmalu po tem, ko je NLB kupila N Banko (Prej Sberbank Banko), ki je bila pod lastništvom Rusije. Zaradi vojne v Ukrajini je Evropska Unija proti Rusiji in njenim podjetjem uvedlaštevilne sankcije,zaradi tega je bila tudi Sberbank Banka obsojena na “propad”, vendar jo je še pravi čas rešila NLB.

Kako bo potekala pripojitev N Banke k NLB?

Kot so zapisali pri N Banki, bodo NLB najprej posredovali podatke svojih komitentov, med katere spadajo:

  • podatki o pogodbenih strankah (npr. ime in priimek, davčna številka, naslov …) in
  • podatki o pogodbenem razmerju (npr. vrsta posla, datum sklenitve, datum zapadlosti, odobren znesek, stanje, valuta posla).

Kaj se bo zgodilo s transakcijskimi računi in bančnimi karticami komitentov N Banke?

Kot so zapisali vpogostih vprašanjih pripojitve N Banke k NLB,bodo komitenti N banke še pred pripojitvijo k NLB pridobili nove transakcijske račune, prav tako jim bodo izdane nove bančne kartice ter urejen prehod na spletno in mobilno banko NLB. Pripojitev je bila sprva načrtovana za april 2023, vendar so jo zaradi morebitnih nevšečnosti ter v izogib težavam pri prenosu komitentov premaknili na začetek septembra 2023.

Deli članek