V kolikor ste upravičeni do digitalnega bona ’22 imate le še 5 dni časa, da ga izkoristite. S 1. decembrom 2022 le-ti ne bodo več veljavni.

Računalnik
(Slika je simbolična)

Digitalni bon ’22 je dobroimetje v informacijskem sistemu Finančne uprave, ki ga lahko unovčite za nakup računalniške opreme. Zanj ni potrebno zaprositi in ga ne prejmete v fizični obliki. Namen digitalnega bona je spodbujanje digitalne vključenosti. Vrednost digitalnega bona ’22 je 150 €. Do digitalnega bona ste upravičeni, če ste imeli 12. marca 2022 stalno prebivališče v Sloveniji, hkrati pa izpolnjujete enega izmed spodnjih pogojev:
-Ste osnovnošolec v 7. 8. ali 9. razredu,
-Ste dijak srednje šole,
-ste študent višje šole po predpisih o višjem strokovnem izobraževanju,
-ste študent študijskega programa prve, druge ali tretje stopnje po predpisih o visokem šolstvu ali
-ste stari 55 let ali več in se boste udeležili izobraževanja na področju digitalne pismenosti, subvencioniranega po Zakonu o spodbujanju digitalne vključenosti.
Do digitalnega bona ’22 ste upravičeni tudi, če izpolnjujete zgornje pogoje in se šolate v tujini. V tem primeru morate od pristojnega organa pridobiti priznanje statusa upravičenca do digitalnega bona ’22.

Veljavnost digitalnega bona ’22 se izteka

Digitalni bon ’22 je začel veljati s 15. junijem 2022. 30. novembra 2022 pa se njegova veljavnost izteka. Upravičenci imate tako le še 5 dni časa, da ga izkoristite. Seznam naprav, ki jih je mogoče kupiti z digitalnim bonom ’22 je objavljentukaj.

Deli članek