Pred slovensko košarkarsko reprezentanco sta dve pomembni kvalifikacijski tekmi za nastop na svetovnem prvenstv leta 2023. Slovenija ima v kvalifikacijski skupini J pet zmag in tri poraze in tako trenutno zaseda tretje mesto. Svetovno prvenstvo v košarki bo potekalo v Aziji, in sicer Na japonskem, Filipinih in Indoneziji.

Kvalifikacije za SP v košarki 2023
(Foto: kzs.si)

Slovensko izbrano vrsto najprej čaka reprezentanca Izraela. Tekma bo na sporedu v petek, 11. novembra s pričetkom ob 13. uri, ki bo odigrana v Tel Avivu. Na televiziji si bomo tekmo lahko ogledali na programu Sport Klub 1.

Tokratna zasedba slovenske reprezentance bo nekoliko drugačna, kot smo jo videli na letošnjem Evropskem prvenstvu in na prvem delu kvalifikacij. Sestavljali jo bodo: Žiga Samar, Edo Murić, Gregor Glas, Jakob Čebašek, Jurij Macura, Robert Jurković in Bine Prepelič, Jan Špan, Miha Lapornik, Petar Vujačić, Blaž Mahkovic, Jordan Morgan, Urban Klavžar in Leon Stergar.

Prenos v živo na programu Sport Klub 1

Kvalifikacijsko tekmo med Izraelom in Slovenijo za svetovno prvenstvo v košarki 2023 bo v Sloveniji na televiziji prenašal Sport Klub 1. Televizijski programi Sport Klub so pri večjih slovenskih operaterjih dostopni le pri Telemachu. Telekom Slovenije, A1 Slovenija in T-2 teh programov ne ponujajo več, saj so jih nadomestili s programi Arena Sport. Ne glede na to, katerega operaterja imamo, si lahko tekmo ogledamo z zakupom EON TV predplačniškega paketa, ki deluje v vseh slovenskih omrežjih. EON TV predplačniški paket lahko kupimo v eni izmed izbranih trgovin po Sloveniji ali pa ga kupimo v spletni trgovini. Preko spleta ga prodajataBig BanginShoppster.com.

Druga možnost, kjer imamo prav tako dostop do programa Sport Klub 1 jeNetTV Plusvse, kar moramo storiti je registracija uporabniškega računa ter izbrati enega izmed paketov (Sport Klub 1 se nahaja v vseh ponujenih paketih). Dostop do televizije je omogočen preko aplikacije EON TV.

Deli članek