V družbi T-2 so ob pričetku novega šolskega leta povečali hitrosti na optičnem omrežju za rezidenčne uporabnike in jim tako pri uporabi interneta zagotovili bistveno hitrejše prenose v pritočni smeri (do uporabnika – download) in večinoma tudi v odtočni smeri (od uporabnika – upload).

T-2
(Foto: t-2.net)

Spremembe veljajo s 1. septembrom po ceniku za rezidente tako za storitve dostopa do interneta v samostojni kot tudi v paketni FTTH ponudbi. Za nove naročnike višje hitrosti veljajo že z omenjenim datumom, za obstoječe pa bodo nadgradnje na višje hitrosti v T-2 izvajali postopoma, saj je končna hitrost odvisna od tehničnih lastnosti, opreme ipd. na naslovu priključka. Dodali so še, da v T-2 skrbijo za redno posodabljanje in stabilnost svojega omrežja, z najvišjimi hitrostmi v paketih pa ostajajo še naprej vodilni ponudnik interneta v Sloveniji. Višjih hitrosti bodo na FTTH optičnem in OŠO širokopasovnih omrežjih deležna vsa gospodinjstva, ki so naročena bodisi na samostojne storitve interneta ali pa na enega od razpoložljivih FTTH paketov.

hitrosti bodo veljale tudi v ponudbi dostopa na gostujočih omrežjih, kjer je ob upoštevanju fizičnih omejitev linije internetni dostop opredeljen do določene hitrosti za posamezen paket (širokopasovni dostop z bitnim tokom – WCA FTTH). Naročniki, pri katerih je nova hitrost enaka ali višja, od prej naročene nadgradnje hitrosti (tudi če je višji samo upload), se nadgradnja ukine in je ne bo več potrebno plačevati. Prav tako višajo hitrost nadgradnje 1000/100 Mbit/s v hitrost do 1000/200 Mbit/s.

Nove hitrosti v T-2 paketih do 1000/200 Mbps

V paketu Oranžni Diamant se osnovne hitrosti interneta na optičnem omrežju povečujejo s 750/150 na do 1000/200 Mbit/s, v paketu Oranžni Optimum in prilagodljivih paketih T4 in T2 do 500/100 Mbit/s. V paketih Start in T3 se hitrosti v smeri do uporabnika dvigujejo do 100 Mbit/s. Celoten seznam paketov, ki so bili deležni višjih hitrosti si lahko ogledate natej povezavi.

Deli članek