20. svetovno prvenstvo v odbojki bosta med 26. avgustom in 11. septembrom 2022 gostili Slovenija in Poljska.

Svetovno prvenstvo v odbojki 2022
(Foto: Odbojkarska zveza Slovenije)

Tekme štirih skupin, štiri tekme osmine finala in dva četrtfinalna obračuna bodo v Ljubljani. Tekme preostalih dveh skupin, štiri tekme osmine finala, dva četrtfinalna dvoboja, polfinale in tekme za odličja pa bodo v Katovicah in Glivicah.

Med 26. in 31. avgustom bo najprej sledil skupinski del tekmovanj, med 3. in 6. septembrom pa osmina finala. 7. in 8. septembra bo na vrsti četrtfinale, polfinalna tekma bo na sporedu 10. septembra. Tekmi za odličja (za prvo, drugo in tretje mesto) sta tako rezervirani za 11. september.

Slovenijo v skupinskem delu čakajo tri tekme. V skupini D se bo naša reprezentanca za zmago borila proti Kamerunu, Franciji in Nemčiji.

Prenos na Pop TV, Kanal A, Voyo in Sport Klub

Vse tekme, ki bodo odigrane v Ljubljani bo v živo mogoče spremljati na sVoD storitvi Voyo, posamezne tekme pa bosta na televiziji prenašala Pop TV in Kanal A. Skupinski del, kjer bo igrala slovenska reprezentanca bo na televiziji prenašal Pop TV s pričetkom ob 20.00 uri. Pravice za oddajanje vseh tekem (Tudi iz Poljske) pa so pridobili v United Media, tako si je čisto vse prenose tekem mogoče ogledati na programih Sport Klub.

Spored tekmovanj v skupini D za slovensko odbojkarsko reprezentanco

Petek, 26. avgust: 20.00 Slovenija – Kamerun (Pop TV in Voyo)
Nedelja, 28. avgust: 20.00 Slovenija – Francija (Pop TV in Voyo)
Torek, 30. avgust: 20.00 Slovenija – Nemčija (Pop TV in Voyo)

Deli članek