25. avgusta se prične drugi del kvalifikacij za svetovno prvenstvo v košarki leta 2023. Slovenija si je napredovanje v drugi del priborila s štirimi zmagami in dvema porazoma.

Eurobasket 2022
(Foto: kzs.si)

V evropski del kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu se je podalo 32 reprezentanc, ki so bile razporejene v osem skupin s štirimi ekipami (A-H). Vsako moštvo je v tem delu tekmovanja odigralo šest tekem (tri doma in tri v gosteh), v treh tekmovalnih oknih.

Po šestih odigranih tekmah v drugi del kvalifikacij iz skupinskega dela napredujejo prve tri reprezentance iz vsake od osmih skupin in tvorijo nove štiri skupine po sistemu (I=A+B, J=C+D, K=E+F in L=G+H). Vsi rezultati iz prvega dela kvalifikacij se prenašajo.

Slovenska skupina C se združi s skupino D v kateri so igrali Izrael, Nemčija, Estonija in Poljska. Prvo mesto je osvojila Nemčija (5 zmag in 1 poraz), drugi je bil Izrael (3 zmage in 3 porazi) ter tretja Estonija (2 zmagi in 4 porazi).

Tudi v drugem delu vsako reprezentanco čaka šest tekem, tri bodo odigrali na domačem igrišču in tri v gosteh. Prva kvalifikacijska tekma v drugem delu za slovensko reprezentanco sledi v četrtek, 25. avgusta ob 20.30 uri, njihov nasprotnik pa bo Estonija.

Prenos v živo na Sport Klub 1

Kvalifikacijsko tekmo med Slovenijo in Estonijo za svetovno prvenstvo v košarki leta 2023 bo v Sloveniji na televiziji prenašal Sport Klub 1. Televizijski programi Sport Klub so pri večjih slovenskih operaterjih dostopni le pri Telemachu. Telekom Slovenije, A1 Slovenija in T-2 teh programov ne ponujajo več, saj so jih nadomestili s programi Arena Sport. Ne glede na to, katerega operaterja imamo, si lahko tekmo ogledamo z zakupom EON TV predplačniškega paketa, ki deluje v vseh slovenskih omrežjih. EON TV predplačniški paket lahko kupimo v eni izmed izbranih trgovin po Sloveniji ali pa ga kupimo v spletni trgovini. Preko spleta ga prodajataBig BanginShoppster.com.

Druga možnost, kjer imamo prav tako dostop do programa Sport Klub 1 jeNetTV Plusvse, kar moramo storiti je registracija uporabniškega računa ter izbrati enega izmed paketov (Sport Klub 1 se nahaja v vseh ponujenih paketih). Dostop do televizije je omogočen preko aplikacije EON TV.

Deli članek