Na slovenski trg je s tem mesecem vstopila avstrijska pošta, saj so že pričeli z dostavo paketov. Kot je razvidno iz javnih podatkov se podjetje imenuje Express One SI d.o.o., ustanovljeno v aprilu 2022.

Oseba s paketom

Kot poročajo drugi mediji, je med njihovimi glavnimi strankami tudi Zalando, ena od vodilnih evropskih spletnih trgovin za prodajo oblačil. Posledično to pomeni, da bo Pošta Slovenije ostala brez enega izmed večjih trgovcev, za katerega so do zdaj dostavljali pakete, najverjetneje pa se bodo za spremembo dostavne službe odločile še nekatere druge večje trgovine.

Z mrežo partnerskih podjetij pa avstrijska pošta že posluje na Madžarskem, Slovaškem, Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini in Črni gori. Za večje spletne trgovce kot je na primer Zalando je to zelo pomembno, saj s tem pridobijo regionalno distribucijsko pokritost.

Njihova spletna stran za Slovenijo trenutno še ne deluje. Zagotovo pa bomo kmalu izvedeli, za koga vse bodo dostavljali pakete, predvsem pa nas zanima, če bo na Express One “presedljala” tudi katera izmed slovenskih večjih spletnih trgovin.

Deli članek