A1 Slovenija je svojim uporabnikom omogočil gledanje televizijskih programov neposredno na pametni televiziji z mobilno aplikacijo A1 Xplore Smart TV, kar pomeni, da uporabnik ne potrebuje več digitalnega TV sprejemnika.

A1 Xplore Smart TV

Vsi, ki imajo pri A1 Slovenija naročeno storitev televizije se lahko odločijo, da namesto fizičnega digitalnega TV sprejemnika za ogled TV programov uporabljajo aplikacijo na pametni televiziji. Aplikacija ima v primerjavi z fizičnim digitalnim TV sprejemnikom številne prednosti, med drugim se s tem znebimo dodatnih kablov, dodatnega daljinca in nenazadnje fizičnega digitalnega TV sprejemnika, kar prihranimo še na prostoru.

Aplikacija A1 Xplore Smart TV je trenutno na voljo za pametne televizorje z operacijskim sistemom Tizen OS, Web OS ali Vidaa OS (znamke Samsung, LG ali Heisense z letom izdelave 2018 ali novejši). Kompatibilnost je mogoče preveriti na tej povezavi.

Za uporabo aplikacije A1 Xplore Smart TV pa uporabnik poleg izbranega pametnega televizorja potrebuje še ustrezen paket, in sicer je to eden izmed naročniških paketov A1 Net + TV ali aktivirano opcijo A1 Xplore TV go za tiste, ki imajo zgolj naročnino na mobilne storitve.

Aplikacija A1 Xplore Smart TV je brezplačna v primeru, da ima uporabnik naročeno eno aplikacijo (torej dostop za eno pametno televizijo) in nima nobenega digitalnega TV sprejemnika. Vsaka dodatna aplikacija pa stane 2 € na mesec. Uporabnik aplikacijo prenese v izbrani trgovini na svoji pametni televiziji in za prijavo uporabi podatke, ki jih je prejel v SMS sporočilu oziroma so navedeni na naročniški pogodbi (podatki za fiksne storitve).

Deli članek