Nina Kosmač je podarila bon za Blejsko grmado in kavo po izbiri, nekomu, ki si tega v tem trenutku ne more privoščiti.

Nina Kosmač
(Foto: Nina Kosmač)

Bon je pridobila od restavracije Grajska preža (z lepim razgledom), ki stoji na glavni poti, ki pelje na Blejski grad. Blejski grad je ena izmed največjih turističnih atrakcij v Sloveniji in pred leti je bil uvrščen na svetovno lestvico- najlepših stotih gradov na svetu. Vsak teden Nina podarja bone za hrano in luksuzne izdelke ogroženim skupinam.

»Pri šestih letih, medtem, ko sem s staršema živela v Braziliji, nisem opazila socialnih razlik. Družili smo se s podjetniško družino Hlebanja in večkrat sem sanjarila o tem, da bi imela toliko igrač in takšno otroško sobo opremljeno v slogu Miki- miške, kot jo je imela Sandra Hlebanja.
Pri sedmih letih, ko sem prispela v Limo( v Peruju), pa se je nekaj v meni spremenilo. Z Newton Collegom (šolo), smo obiskovali in podarjali stare obleke revnim otrokom. To dejstvo me je zelo pretreslo in imela sem slabo vest, da sem si v preteklosti želela igrače bogatejših otrok. O tem nisem nikdar spregovorila s staršema, vendar sem bila odločena, da bom nekoč postala dobrodelnica. Želela sem postati dobrodelnica, ne pisateljica, vendar sem se bala to željo izraziti! Bila sem razvajen otrok, ki se je boril za dobre ocene in sem bila zelo ponosna nase, ko mi je takratni predsednik Belaunde podaril zlato knjigo za šolski uspeh. Vendarle sem pri skoraj vsakem uspehu mislila na druge otroke in imela slabo vest. Moje otroške oči so videle preveč ljudi, ki so brskali po smeteh v iskanju hrane. Takrat sem dobila vročino in imela nočne more. Sedaj, končno uresničujem svoje otroške sanje! Dobrodelnost me osrečuje! »

Deli članek