V 26. letu starosti se je poslovil spletni brskalnik podjetja Microsoft – Internet Explorer.

Internet Explorer

V sredo, 15. junija 2022 je Microsoft prenehal podpirati nekoč zelo priljubljen spletni brskalnik Internet Explorer. Uporabniki bodo od tega datuma naprej samodejno preusmerjeni na spletni brskalnik Edge. Da bo podpora za spletni brskalnik Internet Explorer 15. junija 2022 ukinjena, je Microsoft napovedal že lansko leto. Prva različica Internet Explorerja je bila uporabnikom na voljo že davnega leta 1995.

V začetku leta 2000 je imel spletni brskalnik Internet Explorer več kot 90% tržnega deleža, s prihodom novih, bolj privlačnih spletnih brskalnikov, pa je tržni delež zelo upadel. Velikokrat smo na račun Internet Explorerja slišali, da so ga uporabniki zagnali le v primeru prenosa drugega spletnega brskalnika.

Sicer pa je danes spletni brskalnik Edge precej manj priljubljen kot je bil včasih Internet Explorer. Na prvem mestu je s približno 65% tržnem deležem Google Chrom, z 19% pa mu sledi Applov spletni brskalnik Safari. Microsoft Edge ima približno 4% tržnega deleža, tik za njim pa mu sledi Mozilla Firefox.

Deli članek