Če imate pametni mobilni telefon ali računalnik, imate skoraj zagotovo dostop do interneta. S tem pa možnost uporabe različnih programov, spletnih storitev oziroma aplikacij.

Softorino YouTube Converter 2
(Foto / PR: Softorino.com)

Ena izmed aplikacij, ki jo zagotovo vsi poznate je YouTube, ki za ogled ponuja na milijone posnetkov iz različnih kategorij.

Na YouTubu pa posnetkov ni mogoče samo gledati. Lahko jih komentirate ali všečkate, če pa želite, jih lahko tudi prenesete na svoj računalnik ali na telefon in jih pretvorite v drug format, kot na primer V MP3. Slednje lahko počnete seveda za osebno uporabo.

Prenašanje in pretvarjanje posnetkov iz YouTuba je mogoče z uporabo namenskih aplikacij. Na voljo so tako brezplačne kot plačljive aplikacije – nekatere moramo namestiti na računalnik, nekatere pa uporabljamo online (preko spleta). Pri brezplačnih aplikacijah pogosto naletimo na težave, največkrat so to moteče reklame, ki se jih nikakor ne da znebiti, posnetki pa se prenašajo in pretvarjajo zelo počasi.

Če posnetke iz YouTuba prenašate in pretvarjate občasno ali pa tudi redno, se vam morda splača razmisliti, da bi za te namene uporabili eno izmed plačljivih aplikacij. Mi smo v tem tednu preizkusili aplikacijo Softorino YouTube Converter 2.

Aplikacija Softorino YouTube Converter 2 omogoča prenos posnetkov, lahko pa jih pretvorimo v avdio format ali kot format za ton zvonjenja (M4R) za iPhone. Prav tako aplikacija omogoča prenos in pretvarjanje posnetka neposredno na iPhone, iPad in iPod, brez uporabe aplikacije iTunes – tudi preko brezžičnega omrežja Wi-fi. Na voljo je za operacijski sistem Windows in Mac OS.

Prenos posnetkov in pretvarjanje iz YouTuba je na voljo v sledečih formatih:
Video:
-2160P 4K,
-1440P,
-1080P HD,
-720P HD in
-360P.
Avdio format:
-AAC,
-MP3 in
-ton zvonjenja (M4R) za iPhone.

Aplikacija Softorino YouTube Converter 2 je zelo enostavna za uporabo. Najprej odprete aplikacijo. Za tem se odpravite na YouTube in izberete željeni posnetek, ki ga želite prenesti in pretvoriti. Nato kopirate povezavo do posnetka iz naslovne (URL) vrstice, aplikacija Softorino YouTube Converter 2 pa bo povezavo samodejno zaznala in jo dodala v program. Vse, kar morate storiti je zgolj klikniti na gumb za prenos. Seveda pa ne pozabite izbrati ustreznega formata, v katerem bo posnetek prenesen ter določiti mesta za shrambo posnetka. Aplikacija nima nobenih reklam, posnetki pa se na računalnik ali telefon prenesejo zelo hitro.

In ne samo to. Aplikacija Softorino YouTube Converter 2 omogoča prenos posnetkov tudi iz drugih spletnih strani kot so: SoundCloud, Vimeo, BandCamp, VEVO, BREAK, Weibo, DailyMotion, Facebook, Instagram, Audioboom, VK, LiveLeak itd.

Aplikacijo Softorino YouTube Converter 2 lahko prenesete na tej povezavi in jo brezplačno preizkusite. Kar se tiče našega preizkusa aplikacije lahko zatrdimo, da je Softorino YouTube Converter 2 zagotovo ena od boljših aplikacij za prenašanje in pretvarjanje posnetkov iz Youtuba, saj ima zelo enostaven uporabniški vmesnik, kot že rečeno se posnetki prenesejo hitro in brez izgube kvalitete. Kot dodana vrednost pa je tu še direkten prenos na Applove naprave (iPhone, iPad / iPod). Aplikacijo priporočamo vsem, ki iz YouTuba posnetke prenašate le občasno, kot tudi za tiste, ki to redno počnete. Pri Softorinu pa poleg YouTube pretvornika razvijajo še druge, zelo uporabne aplikacije. Celoten seznam aplikacij, ki jih ponujajo si lahko ogledate na njihovi uradni spletni strani.

Ne spreglejte tudi njihove ponudbe,kjer po ugodni ceni dobite licenco za vseh 11 aplikacij, ki jih trenutno ponujajo, v prihodnosti pa bodo pod to licenco ponujali tudi ostale aplikacije, ki jih bodo razvili.

Vabimo vas, da si spodaj ogledate njihov predstavitveni video.

Deli članek